3D Center tar hajpad italienare till Norden

3dcenter_roboze

Den svenska återförsäljaren 3D Center har skrivit avtal med italienska 3d-skrivarutvecklaren Roboze. Enligt avtalet kommer det svenska företaget att börja sälja Roboze modeller i Norden, Baltikum och Polen.

Roboze är ett företag som rönt rätt stor uppmärksamhet på sistone, främst med nysläppta extruderingsmaskinen Roboze One +400. Maskinen har en egenutvecklad och patenterad rörelseteknik som bygger på ledskruvar istället för remdrift, som är den vanligare tekniken i extruderingsskrivare. Enligt företaget ska detta ge en rad fördelar som mindre slitage, bättre precision och kvickare produktion.

Roboze One+400 har en effektiv byggyta om 200x200x200mm, Byggplattan är uppvärmd (upp till 150 grader celsius.). Skrivaren klarar extruderingstemperaturer över 400 grader celsius, vilket medger ett brett materialstöd. Maskinen klarar industriellt gångbara termoplaster som PEEK, PEI och CARBON-PA. Totalt finns tolv tillgängliga material. Byggvolymen är på 200 x 200 x 200 millimeter.

– Tekniken är ett intressant erbjudande för marknaden, främst för professionella användare som letar efter innovativa lösningar med nya material, säger Ulf Qviberg, vd på 3D Center. Roboze stärker vår produktportfölj och gör att vi kan erbjuda våra kunder nya möjligheter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: