3D Center tar hajpad italienare till Norden

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 7 december 2016

3dcenter_roboze

Den svenska återförsäljaren 3D Center har skrivit avtal med italienska 3d-skrivarutvecklaren Roboze. Enligt avtalet kommer det svenska företaget att börja sälja Roboze modeller i Norden, Baltikum och Polen.

Roboze är ett företag som rönt rätt stor uppmärksamhet på sistone, främst med nysläppta extruderingsmaskinen Roboze One +400. Maskinen har en egenutvecklad och patenterad rörelseteknik som bygger på ledskruvar istället för remdrift, som är den vanligare tekniken i extruderingsskrivare. Enligt företaget ska detta ge en rad fördelar som mindre slitage, bättre precision och kvickare produktion.

Roboze One+400 har en effektiv byggyta om 200x200x200mm, Byggplattan är uppvärmd (upp till 150 grader celsius.). Skrivaren klarar extruderingstemperaturer över 400 grader celsius, vilket medger ett brett materialstöd. Maskinen klarar industriellt gångbara termoplaster som PEEK, PEI och CARBON-PA. Totalt finns tolv tillgängliga material. Byggvolymen är på 200 x 200 x 200 millimeter.

– Tekniken är ett intressant erbjudande för marknaden, främst för professionella användare som letar efter innovativa lösningar med nya material, säger Ulf Qviberg, vd på 3D Center. Roboze stärker vår produktportfölj och gör att vi kan erbjuda våra kunder nya möjligheter.

 

Läs vidare

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1