3D Systems starkare på medicinteknik med ny programvara

3dsystems_d2p

3D Systems har förhandsvisat en ny programvara framtagen specifikt för vården och medicintekniska applikationer. Programmet D2P, DICOM-to-Print, innehåller flera verktyg för att inhämta och arbeta med medicinsk data i form av 3d-modeller. Fokus ligger även på att det ska vara enkelt att 3d-skriva dessa geometrier.

Den kommande lanseringen är ett led i företagets satsning på just vård och medicinteknik. 3D Systems har aktivt arbetat med köp av företag i sektorn sedan några år tillbaka och nu handlar det om att koppla ihop programvara och metoder med 3d-skrivarteknik. I portföljen finns redan program för simulering av ingrepp, ta fram anatomiska modeller, kirurgiplanering samt för att ta fram implantat och instrument i metall.

D2P arbetar med DICOM-data och kan konvertera denna till 3d-modeller. DICOM är en förkortning av Digital Imaging and Communications in Medicine, en branschstandard inom vård för medicinska bilder från källor som datortomografi, röntgen eller magnetisk resonanstomografi, MRI.

Enligt 3D Systems ska D2P göra det möjligt för användare inom vården och medicintekniska företag att ta fram patientspecifika digitala modeller och exportera dessa för olika ändamål – 3d-simulering, VR, 3d-utskrift eller andra slutformat.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.