Lyxig popup-butik får 3d-utskriven inredning

massivit_louis_vuitton

Israeliska MassivIT har väl inte undgått någon. Deras MassivIT 1800-modell är främst framtagen för riktigt stora applikationer för rekvisita, marknadsföring och butiksdisplay.

Företaget fick nyligen en fjäder i hatten i ett samarbete med lyxmodemärket Louis Vuitton. Som första företag i världen har Louis Vuitton fått utskrivet inredningen till en popupbutik i ett shoppingcenter i Sydney, Australien. Butiken uppfördes på bara två veckor och servicebyrån som fick jobbet tog hjälp av ett team från MassivIT i Israel.

– Flera leverantörer som arbetar med den här typen av butiksinredning har sagt att det inte gått att genomföra på så kort tid med konventionella metoder, säger Robert Grosso, vd för servicebyrån OMUS, som fick uppdraget. Vårt team delade dock upp arbetet i mindre delar och fick fram en design som kunde köras ut i MassivIT-skrivarna för att därefter sammanfogas. Därmed kunde vi leverera precis det som efterfrågades av Louis Vuittons formgivare.

Hela strukturen skrevs ut i 48 sektioner i MassivITs material Dimengel. Därefter sammanfogades delarna och kläddes i en silverfolie. Jobbet tog tre dagar. Hela konstruktionen väger runt 900 kilo.

Är du nyfiken på att se MassivITs 3d-skrivare ”in action” ska du ta dig till den grafiska mässan Sign & Print Scandinavia på Kistamässan den 7-9 februari 2017. Läs mer om mässan här

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: