Lyxig popup-butik får 3d-utskriven inredning

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 12 december 2016

massivit_louis_vuitton

Israeliska MassivIT har väl inte undgått någon. Deras MassivIT 1800-modell är främst framtagen för riktigt stora applikationer för rekvisita, marknadsföring och butiksdisplay.

Företaget fick nyligen en fjäder i hatten i ett samarbete med lyxmodemärket Louis Vuitton. Som första företag i världen har Louis Vuitton fått utskrivet inredningen till en popupbutik i ett shoppingcenter i Sydney, Australien. Butiken uppfördes på bara två veckor och servicebyrån som fick jobbet tog hjälp av ett team från MassivIT i Israel.

– Flera leverantörer som arbetar med den här typen av butiksinredning har sagt att det inte gått att genomföra på så kort tid med konventionella metoder, säger Robert Grosso, vd för servicebyrån OMUS, som fick uppdraget. Vårt team delade dock upp arbetet i mindre delar och fick fram en design som kunde köras ut i MassivIT-skrivarna för att därefter sammanfogas. Därmed kunde vi leverera precis det som efterfrågades av Louis Vuittons formgivare.

Hela strukturen skrevs ut i 48 sektioner i MassivITs material Dimengel. Därefter sammanfogades delarna och kläddes i en silverfolie. Jobbet tog tre dagar. Hela konstruktionen väger runt 900 kilo.

Är du nyfiken på att se MassivITs 3d-skrivare ”in action” ska du ta dig till den grafiska mässan Sign & Print Scandinavia på Kistamässan den 7-9 februari 2017. Läs mer om mässan här

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage