Hinder för ökad industriell användning

objet1000_industrial

Industriell 3d-skrivarteknik är den största marknaden i dagsläget och det område som växer starkast fram till 2024. Det menar analysföretaget Transparency Market Research i en ny global undersökning.

Användningen av 3d-skrivarteknik i industrisektorn drivs på av en högre efterfrågan på volymproduktion av skräddarsydda geometrier, sakernas internet (Internet of Things) och nya affärsmodeller. Majoriteten av användarna är dock fortfarande i en fas där de testar och experimenterar med tekniken.

Alla stora råvaruleverantörer, 3d-skrivartillverkare och andra intressenter har starka intressen i denna breda marknad, från medtech-produkter, till konsumentelektronik. Formgivare och producenter letar i allt högre utsträckning efter produktionsteknik som stödjer anpassade lösningar, vilket också visar en övergång från prototypfokus till fokus på slutprodukter, menar analysföretaget.

Ett flertal statliga investeringar för att skapa högre produktivitet genom att stärka kvalitetsstandarder ser ut att bli en viktig framtida drivkraft för större och bredare användning av 3d-skrivarteknik. Men det finns även hinder på vägen mot ökad användning av additiv tillverkningsteknik. De främsta är höga investeringskostnader, begränsad byggvolym och brist på standarder.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sandbacka Science Park sprider kunskap digitalt

Under Innovation Week X håller Sandbacka Science Park i Sandviken ett webbinarium om additiv tillverkning. Fokus kommer ligga på hur tekniken kan förena den digitala och fysiska värdekedjan och efterbehandling av additiva komponenter.

Publicerat av: 

Protech breddar i produktportföljen

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.

Publicerat av: 

Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: