SLA-skrivare i desktop-modell från XYZprinting

nobel1a

3d-skrivartillverkaren XYZprinting har släppt en desktop-stor SLA-skrivare med namnet Nobel 1.0 Advanced. Nobel 1.0A använder ultraviolett laser för att härda materialet och har en utskriftsupplösning på 25 mikroner i Z-axel och 130 mikroner i X/Y-axlarna.

Bland materialen som Nobel 1.0A klarar återfinns flerfärgad akryl, flexibelt harts och gjutbara hartser för flera olika applikationer, bland annat smycken. Skrivaren har en maximal byggvolym på 12,8 x 12,8 x 20 centimeter, men har ett utskriftsområde som är tjugofem procent större än alla andra SLA-skrivare för skrivbordsbruk på marknaden, menar företaget.

Advanced-modellen ska har fått ett förbättrat automatiskt påfyllningssystem som kontrollerar hartsnivåerna och fyller på efter behov, något som ska förenkla utskriftsprocessen.

Nobel 1.0A går att köpa via XYZprintings distributörsnätverk för 19 999 kronor inklusive moms.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.