Slittåligt svenskutvecklat munstycke för extrudering

olsson_ruby

Olsson Ruby är ett nytt munstycke från 3DVerkstan som ska fungera med alla material för extruderingsteknik. Enligt företaget handlar det om ett extremt slittåligt munstycke som även ska klara de mest krävande materialen.

I toppen av munstycket sitter en rubin som ska göra att även de hårdaste materialen är möjliga att skriva ut. Munstycket togs initialt fram för att skriva ut kompositer av ABS och borkarbid (B4C), det tredje hårdaste materialet i världen.

Några av de material som 3DVerkstan verifierat är PLA, ABS, CPE/PET, Nylon, samt kompositer med stål, trä, kolfiber, borkarbid, volfram och självlysande pigment.

Munstycket är utvecklat av Anders Olsson, som även ligger bakom munstycket Olsson Block, framtaget för Ultimaker 2+.

– Efter nära nog ett år av tester kan vi nu presentera den här spännande uppdateringen till desktopmaskiner, säger Daniel Ljungstig, vd, 3DVerkstan. Olsson Ruby är ett högteknologiskt munstycke med en noggrant utformad rubintopp som ger unika egenskaper.

Mer information på 3DVerkstans webbplats och olssonruby.com.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arcam visar upp nytt produktionscenter

GE Additives Arcam sätter nu sitt märke på kartan med ett helt nytt produktionscenter i Göteborg. Den 20 februari invigdes centret samtidigt som företaget avslöjade en väntad femfaldig tillväxt de kommande fem till tio åren.

Publicerat av: 

BLB fortsätter att expandera 

3d-skrivarutvecklaren BLB Industries har planer på att expandera verksamheten ytterligare under 2020. Det gäller både sitt nätverk av samarbetspartners men också internt.  

Publicerat av: 

PLM breddar produktportföljen

PLM Group adderar Dyemansions system för efterbehandling av additivt tillverkade komponenter till produktportföljen. – Vårt mål är att skapa effektiva lösningar för alla behov i branschen, säger Gøran Jenssen, Business Unit Manager för 3d-printing på PLM Group.

Publicerat av: 

Tacklar frågan om driftstopp

Underhållsmässan i Göteborg ska ta grepp om två tekniker som kan minska risken för oplanerade driftstopp är sensorteknik och additiv tillverkning. – Det här är tekniker som utvecklas i snabb takt, säger Sten Farre, forskningsingenjör på Rise.

Publicerat av: 

Ford 3d-printar säkra muttrar

Med hjälp av 3d-skrivartillverkaren EOS har biljätten Ford hittat en lösning för att tillverka unika fälgmuttrar. Förhoppningen är att minska antal stölder av fälgar.

Publicerat av: 

Addema: ”Vi fortsätter expandera”

Den Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema planerar att fortsätta expandera under 2020, likt tidigare år. – Vi ser att 2020 har börjat väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema.

Publicerat av: