Tyskland ska ta täten inom 3d med superdepartement

alexander_dobrindt

Den tyska ministern för transport- och digital infrastruktur, Alexander Dobrindt, vill med ett initiativ skapa ett nytt departement som ska leda Tysklands digitala utveckling. Departementet ska även innefatta allt som har att göra med industri 4.0.

I dagsläget är alla tyska digitaliseringsprojekt utspridda på en rad federala departement. Genom att  synkronisera dessa till ett enda hoppas Dobrindt kunna ta täten inom digitalisering och innovativa tillverkningstekniker som 3d-skrivarteknik. Begreppet industri 4.0 har genomsyrat den tyska tillverkningssektorn i flera år nu. Det har bland annat lett till högprofilerade initiativ inom automation och 3d-skrivarteknik.

Motsvarande initiativ finns i USA, med sitt America Makes, och Storbritannien, med sitt initiativ Innovate UK.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: