Internationell kurs i industri 4.0

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 19 januari 2017
FOTO WIKIMEDIA COMMONS
FOTO WIKIMEDIA COMMONS

Den tyska 3d-skrivarutvecklaren EOS kommer i ett samarbete med den internationella handelshögskolan IESE att erbjuda kurser i Industri 4.0. Målgruppen är chefer från tillverkande företag och syftet är att ge dessa en plattform för att kunna utveckla sin verksamhet – bland annat med 3d-skrivarteknik.

I ett första skede erbjuder man en tredagars intensivkurs – Industry 4.0 Executive Education Program. Den hålls München och Barcelona. Här ingår fördjupad kunskap om additiv tillverkning, robotisering och uppkopplad tillverkningsutrustning, så kallad Internet of Things – sakernas internet.

Kursen är baserad på ett antal scenarier och kundfall. Enligt de båda företagen ska kursen ge tillräckligt med input för att styra företagen in mot nya tekniska produktionsmöjligheter och effektivare produktionsprocesser.

– I ett industrilandskap som präglas av snabb teknisk utveckling är information och framtidsfokus viktiga konkurrenskrafter, säger Marc Sachon, professor på IESE Business School. Med EOS  har vi en perfekt partner för att genomföra detta utbildningsprogram.

Executive Education Program hålls i Barcelona 3-5 maj, och i München 11-13 juli. Mer information finns på IESE:s webbplats.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1