Audi bygger 3d-skrivarverksamhet med EOS

eos_audi

3d-skrivarleverantören EOS har inlett ett stort samarbete med biltillverkaren Audi. Samarbetet innehåller både konsultation och teknikleverans och målet är att Audi ska bygga ett eget center för additiv tillverkning med säte i tyska Ingolstadt.

De två första områden som de båda företagen inleder samarbetet med är verktygstillverkning och gjutning. Applikationerna är i första hand prototyper i olika utvecklingsstadier, men även renodlade slutprodukter står på listan. Enligt Audi själva ser man att industriell 3d-skrivarteknik har potential att revolutionera verktygstillverkning för fordonsindustrin.

Audi har redan inlett sitt arbete med att bygga ett kompetenscenter för att få fram viktig kunskap om material och additiva processer. I samarbete med EOS ska man utforska innovativa tillverkningsmetoder som klarar komplexare komponenter i små serier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: