Litet och stort från franska keramspecialisten 3DCeram

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 24 januari 2017

ceramaker100

Den franska utvecklaren av kerammaterial, 3DCeram, släpper nu en lillebror till tidigare modellen Ceramaker 900. Den nya skrivaren har en mindre byggvolym, men samtidigt en mindre prislapp, något som man tror ska skapa bättre spridning av keramskrivarteknik på marknaden.

Ceramaker 100, som systemet heter, har en byggvolym på 100 x 100 x 100 millimeter och en lagertjocklek på ner till 30 mikrometer. Den större Ceramaker 900 har en byggvolym på 300 x 300 x 100 millimeter och en lagertjocklek på ner till 25 mikrometer. Den nya modellen har i övrigt samma funktioner som den större 900-modellen, fast i ett mer kompakt utförande.

Nu arbetar 3DCeram på en keramskrivare modell större. Senare i år släpper man nämligen Ceramaker 9100 med en byggyta på 900 x 900 millimeter.

 

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage