AIM Sweden satsar på svensk metallskrivare

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 26 januari 2017
Göran Elovsson, vd, AIM Sweden.
Göran Elovsson, vd, AIM Sweden.

Östersundsbaserade AIM Sweden, med fokus på metallutskrifter för industri och medicinteknik, satsar nu på att utöka maskinparken med två högpresterande 3d-skrivare från Arcam.

– Sedan maj när vår första Q10 plus-maskin installerades har vi producerat över 400 prototyper. Ett antal kunder efterfrågar nu möjligheten till serieproduktion. Därför tar vi nästa steg i vår utveckling och installerar två nya maskiner, en Q10 plus och en Q20 plus, säger Göran Elovsson, vd för AIM Sweden AB.

– Vi på Arcam är stolta över att AIM Sweden AB väljer vår unika EBM-teknik för sin produktion. Med tre maskiner installerade har de den största EBM-kapaciteten i Norden, säger Magnus Rene, vd på Arcam.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1