Tre nya material till Carbons 3d-skrivare

carbon_material

Amerikanska 3d-skrivarutvecklaren Carbon (3D) släpper nu tre nya material till sin 3d-skrivarmodell M1. Enligt företaget handlar det om material särskilt framtagna för ingenjörsbehov.

Först ut är EPX 81, ett tillägg till Carbons utbud av epoximaterial. Carbon beskriver materialet som det mest exakta och hållfasta materialet hittills i företagets portfölj. Det ska också ha mekaniska egenskaper motsvarande 20-procentigt glasfyllt PBT och har en värmetålighet poå 140 grader celsius samt hög nötningsbeständighet. Tänkta applikationsområden är automotive, industriell tillverkning och konsumentprodukter.

Nästa material heter CE 221 och är en cyanatester med egenskaper som ska vara jämförbara med glasfylld PA. Det ska också vara det mest värmetåliga materialet i Carbons utbud, upp emot 230 grader celsius ska det klara. Materialet är särskilt lämpligt för komponenter som behöver ha en långsiktig termisk stabilitet.

Det sista materialet i detta släpp heter UMA 90. Det är ett brett material som ska klara en rad olika användningsområden – från jiggar och fixturer, till prototyper. Materialet påminner om standardmässiga SLA-material. Det finns också i en rad olika färger, som vitt, grått, cyan, magenta och gult. Vill man blanda färger själv går det bra.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: