Plugin förenklar reverse engineering i Solidworks

polyga

Den kanadansiska programvaruutvecklaren Polyga lanserar nu ett insticksprogram till Solidworks som ska ge fler funktioner för de som arbetar med 3d-scannad data.

Programvaran XTract3D är en verktygslåda med funktioner för att slica, skalanpassa och analysera inscannad data som sedermera ska redigeras i Solidworks.

En av anledningarna till att Polyga utvecklade programvaran var att man såg att många reverse engineering-processer var för komplicerade för användarna. Genom att analysera ett antal scanningsprocesser har företaget kokat ner dessa till enklast möjligast process.

– I slutändan fick vi en lösning som är enkel att hantera, samtidigt som användarna har total kontroll över hur de vill arbeta med sina CAD-modeller med inscannad data som referens, säger Thomas Tong, vd, Polyga.

XTract3D har stöd för både komponenter och så kallade assemblies. Som användare går det också att integrera meshdata direkt in i designprocessen på olika sätt. Man kan antingen välja att använda hela den scannade komponenten eller bara använda inscanna data som referens för helt nya CAD-modeller.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: