Plugin förenklar reverse engineering i Solidworks

polyga

Den kanadansiska programvaruutvecklaren Polyga lanserar nu ett insticksprogram till Solidworks som ska ge fler funktioner för de som arbetar med 3d-scannad data.

Programvaran XTract3D är en verktygslåda med funktioner för att slica, skalanpassa och analysera inscannad data som sedermera ska redigeras i Solidworks.

En av anledningarna till att Polyga utvecklade programvaran var att man såg att många reverse engineering-processer var för komplicerade för användarna. Genom att analysera ett antal scanningsprocesser har företaget kokat ner dessa till enklast möjligast process.

– I slutändan fick vi en lösning som är enkel att hantera, samtidigt som användarna har total kontroll över hur de vill arbeta med sina CAD-modeller med inscannad data som referens, säger Thomas Tong, vd, Polyga.

XTract3D har stöd för både komponenter och så kallade assemblies. Som användare går det också att integrera meshdata direkt in i designprocessen på olika sätt. Man kan antingen välja att använda hela den scannade komponenten eller bara använda inscanna data som referens för helt nya CAD-modeller.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fiffig kemi bakom nytt biobläck

Ett forskarteam vid Linköpings universitet har utvecklat ett biobläck för 3d-printing. – Vi är bland de första forskargrupper som kan förändra materialet både när det printas och i efterhand, säger Daniel Aili.

Publicerat av: 

Ny lärportal ska boosta industrin

Ett flertal aktörer från myndigheter, arbetsgivarorganisationer, fackförbund och näringslivet går samman och startar en lärportal för att kompetensboosta industrin.

Publicerat av: 

“Det finns mycket mer att utforska”

Högskolan Väst avslutade i början av sommaren det treåriga projektet SUMAN-Next om additiv tillverkning och legeringen 718. – Det finns mycket mer att utforska innan tekniken blir mogen att appliceras inom industrin, säger Joel Andersson, forskare på Högskolan Väst.

Publicerat av: 

Bjuder in till tävling för startups

I maj släppte Formnext-mässan i Frankfurt information om att de kommer hålla mässan som tänkt mellan 10–13 november 2020. Nu presenterar de årets tävling för startups inom additiv tillverkning – Formnext Start-up Challenge.

Publicerat av: 

Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: