EnvisionTEC firar 15 med 5 nya produkter

EnvisionTECs vd och grundare, Al Siblani.

3d-skrivarutvecklaren EnvisionTEC firar i år femton år på marknaden. Sedan starten 2002 har företaget idag över 40 modeller i portföljen, 5000 installationer globalt och täcker sex branscher.

Jubileumet firar företaget bland annat genom att under året släppa hela fem nya produkter. Bland annat kommer man att släppa en helt ny serie bioskrivarmaterial för sin bioskrivare. Företaget har också uppdaterat sitt varumärke med en helt ny logotyp.

Den första 3d-skrivaren som utvecklades från starten 2002 var det som skulle bli Perfactory, en modell som idag är inne på sin fjärde version. Då var DLP-tekniken, som använder projektorteknik från Texas Instruments, banbrytande eftersom den medgav mycket hög upplösning och hög produktionshastighet jämfört med laserbaserade tekniker för fotopolymerisering.

Idag har företaget 3d-skrivarteknik för områden som biomedicin, dental, smycken, hörapparater och tillverkningsindustri. Förra året gav man sig in på två nya teknikområden – sandgjutformar och industriella kompositer, med två nya 3d-skrivartekniker.

– 2017 är en viktig milstolpe för EnvisionTEC och våra medarbetare, partners och användare världen över, säger Al Siblani, vd och grundare av EnvisionTEC. Vi är stolta över att leverera utrustning och material som hjälper våra kunder att leverera exceptionella produkter på kortare tid.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Anatomic Studios prisas med Årets Språngbräda – väntas ha en stabil tillväxt

Den svenska designstudion Anatomic Studios, som 3d-printar skal för benproteser, prisades nyligen med Årets Språngbräda av organisationen Connect Sverige. – Priset betyder mycket för oss, säger Emelie Strömshed, designer på Anatomic Studios.

Publicerat av: 

Protech installerar metallskrivare

Protech som nyligen släppte nyheten om att de lägger till Xact Metal i sin produktportfölj har nu installerat en 3d-skrivare för metall från varumärket, i modellen XM200C, på sitt kundcenter i Järfälla.

Publicerat av: 

Strondl: ”Potentialen är betydligt större”

I dag står Sverige för 25 procent av den globala marknaden för metallpulver som används för additiv tillverkning. Men endast få delar är i produktion hittills och potentialen är betydligt större, menar Annika Strondl från forskningsinstitutet Swerim.

Publicerat av: 

Hp öppnar utvecklingscenter

Tre fotbollsplaner. Så stort är Hp:s nya utvecklingscenter för additiv tillverkning. Här ska bland annat deras senaste satsning på 3d-skrivare för industrin få frodas.

Publicerat av: 

Ikea satsar vidare på 3d-print

Inför Ikeas event Democratic Design Days, presenterade företaget sin syn på hållbarhet. På listan fanns bland annat 3d-print som en punkt. Nyligen släppte de även nyheten om tre nya additivt tillverkade produkter…

Publicerat av: 

Artec 3D utökar med ny programvara

Artec 3D släpper en uppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Det nya programmet kommer med en rad nya funktioner som ska förbättra databearbetning för användaren.

Publicerat av: 

Tryckmässa tar grepp om additiv tillverkning

Tryckmässan Drupa i Düsseldorf den 16–26 juni 2020, får ett speciellt konferensprogram om additiv tillverkning. – Additiv design och tillverkning skapar kreativitet inom flera industrier, säger Rainer Gebhardt, projektledare på VDMA Additive Manufacturing Association.

Publicerat av: 

Desktop Metal och Indo-MIM växlar upp

Desktop Metal ingår partnerskap med indiska Indo-MIM. Enligt Desktop Metals vd och medgrundare Ric Fulop, kommer samarbetet ge deras kunder möjlighet att gå från prototyper till fullskalig produktion av metalldelar.

Publicerat av: