EnvisionTEC firar 15 med 5 nya produkter

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 2 februari 2017
EnvisionTECs vd och grundare, Al Siblani.

3d-skrivarutvecklaren EnvisionTEC firar i år femton år på marknaden. Sedan starten 2002 har företaget idag över 40 modeller i portföljen, 5000 installationer globalt och täcker sex branscher.

Jubileumet firar företaget bland annat genom att under året släppa hela fem nya produkter. Bland annat kommer man att släppa en helt ny serie bioskrivarmaterial för sin bioskrivare. Företaget har också uppdaterat sitt varumärke med en helt ny logotyp.

Den första 3d-skrivaren som utvecklades från starten 2002 var det som skulle bli Perfactory, en modell som idag är inne på sin fjärde version. Då var DLP-tekniken, som använder projektorteknik från Texas Instruments, banbrytande eftersom den medgav mycket hög upplösning och hög produktionshastighet jämfört med laserbaserade tekniker för fotopolymerisering.

Idag har företaget 3d-skrivarteknik för områden som biomedicin, dental, smycken, hörapparater och tillverkningsindustri. Förra året gav man sig in på två nya teknikområden – sandgjutformar och industriella kompositer, med två nya 3d-skrivartekniker.

– 2017 är en viktig milstolpe för EnvisionTEC och våra medarbetare, partners och användare världen över, säger Al Siblani, vd och grundare av EnvisionTEC. Vi är stolta över att leverera utrustning och material som hjälper våra kunder att leverera exceptionella produkter på kortare tid.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage