EnvisionTEC firar 15 med 5 nya produkter

EnvisionTECs vd och grundare, Al Siblani.

3d-skrivarutvecklaren EnvisionTEC firar i år femton år på marknaden. Sedan starten 2002 har företaget idag över 40 modeller i portföljen, 5000 installationer globalt och täcker sex branscher.

Jubileumet firar företaget bland annat genom att under året släppa hela fem nya produkter. Bland annat kommer man att släppa en helt ny serie bioskrivarmaterial för sin bioskrivare. Företaget har också uppdaterat sitt varumärke med en helt ny logotyp.

Den första 3d-skrivaren som utvecklades från starten 2002 var det som skulle bli Perfactory, en modell som idag är inne på sin fjärde version. Då var DLP-tekniken, som använder projektorteknik från Texas Instruments, banbrytande eftersom den medgav mycket hög upplösning och hög produktionshastighet jämfört med laserbaserade tekniker för fotopolymerisering.

Idag har företaget 3d-skrivarteknik för områden som biomedicin, dental, smycken, hörapparater och tillverkningsindustri. Förra året gav man sig in på två nya teknikområden – sandgjutformar och industriella kompositer, med två nya 3d-skrivartekniker.

– 2017 är en viktig milstolpe för EnvisionTEC och våra medarbetare, partners och användare världen över, säger Al Siblani, vd och grundare av EnvisionTEC. Vi är stolta över att leverera utrustning och material som hjälper våra kunder att leverera exceptionella produkter på kortare tid.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: