EnvisionTEC firar 15 med 5 nya produkter

EnvisionTECs vd och grundare, Al Siblani.

3d-skrivarutvecklaren EnvisionTEC firar i år femton år på marknaden. Sedan starten 2002 har företaget idag över 40 modeller i portföljen, 5000 installationer globalt och täcker sex branscher.

Jubileumet firar företaget bland annat genom att under året släppa hela fem nya produkter. Bland annat kommer man att släppa en helt ny serie bioskrivarmaterial för sin bioskrivare. Företaget har också uppdaterat sitt varumärke med en helt ny logotyp.

Den första 3d-skrivaren som utvecklades från starten 2002 var det som skulle bli Perfactory, en modell som idag är inne på sin fjärde version. Då var DLP-tekniken, som använder projektorteknik från Texas Instruments, banbrytande eftersom den medgav mycket hög upplösning och hög produktionshastighet jämfört med laserbaserade tekniker för fotopolymerisering.

Idag har företaget 3d-skrivarteknik för områden som biomedicin, dental, smycken, hörapparater och tillverkningsindustri. Förra året gav man sig in på två nya teknikområden – sandgjutformar och industriella kompositer, med två nya 3d-skrivartekniker.

– 2017 är en viktig milstolpe för EnvisionTEC och våra medarbetare, partners och användare världen över, säger Al Siblani, vd och grundare av EnvisionTEC. Vi är stolta över att leverera utrustning och material som hjälper våra kunder att leverera exceptionella produkter på kortare tid.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printat gips nära till hands

Efter en ledbandsoperation 3d-printade företagen Skymaker och Wematter ett gips till Pia Lindström så att hon kunde träna, tvätta händerna och duscha som vanligt. Nu vill de att fler aktörer inom sjukvården ska börja använda tekniken.

Publicerat av: 

DMG Mori släpper ny hybrid

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar en ny hybridmaskin som kombinerar 3d-skrivare och fräs. – Det är inte så vanligt, säger Andreas Müller från DMG Mori. 

Publicerat av: 

Skarp vändning i vapenstrid

Förra året beslutade Trump-administrationen att grupper skulle få distribuera konstruktionsteckningar till 3d-vapen. Nu har en federal domare i delstaten Washington beslutat att tillståndet var olagligt. 

Publicerat av: 

Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

AM-dagen samlar teknikföretagen

AM-dagen den 5 december bjuder på nio programpunkter, allt från den senaste forskningen till applikationsområden för metall- och plastbaserad produktion med additiv teknik. Även utställare från en rad olika teknikföretag kommer vara på plats.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: