Värmländsk 3d-skrivarsatsning ska gynna innovationskraften

I januari startade Karlstads universitet tre forsknings- och utvecklingsprojekt med syftet att förnya värmländskt näringsliv och stärka forskningen. Ett av de tre projekten ska utmynna i ett labb för additiv tillverkning, till gagn för företag i regionen och nya, innovativa produkter.

Det labb som man nu ska dra igång på Karlstads universitet heter AT-lab. Här ska akademi och regionala företag kunna mötas och skapa möjligheter för kunskapsöverföring. Det ska också vara en miljö där företag kan utveckla kunskap, produkter och tjänster i samverkan med universitetet. Inom projektets ram kommer även workshops, seminarier samt pilotprojekt att anordnas.

– Detta projekt är avsett att installera och lansera ett laboratorium på Karlstads universitet, vilket skulle kunna skapa en arena för kunskaps- och tekniköverföring i samverkan med industrin, säger Pavel Krakhmalev, professor i materialvetenskap.

De tre projekten ingår i Akademin för smart specialisering, en gemensam samverkansplattform för Karlstads universitet och Region Värmland. Plattformen ska fungera som en mötesplats för forskare, företag, samhällsaktörer, finansiärer och entreprenörer med syftet att stärka forskningens och företagens internationella konkurrenskraft.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.