Smartare flöde med samarbete mellan Stratasys och Solidworks

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 8 februari 2017

Stratasys har inlett ett nytt samarbete med programvaruleverantören Dassault Systémes för att förbättra tillverkningen av slutprodukter med Stratasys 3d-skrivare.

Samarbetet gäller Dassault Systémes verktyg Simulia som ingår i 3DEXPERIENCE-plattformen  och innefattar funktioner för design och simulering. Ett exempel är designoptimering för att reducera vikt i FDM-utskrivna komponenter. Med funktionen ska det även gå att reducera mängden material per komponent.

På simuleringssidan ingår funktioner för att testa hållfasthet och uthållighet i komponenten. Dessutom går det att simulera själva utskriftsprocessen.

Det nya samarbetet innefattar också en tätare integration mellan Solidworks och Stratasys GrabCAD-plattform. Nu ska det till exempel gå att beräkna kostnad, välja material och definiera utskriftsriktning direkt i Solidworks.

 

Läs vidare

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858

Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.
ums7webcamview

Släpper AI-verktyget 3DGPT

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.
3DGPT

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage