VBN Components utvecklar åt svenskt borrteknikföretag

Martin NIlsson, vd, VBN Components.

European Institute for Innovation and Technologys (EITs) sektion för Raw Materials finansierar nu ett projekt där VBN Components ska göra en produktutveckling åt LKAB Wassara.

VBN Components har i dag en 3d-skrivarteknik där man tillverkar nötningståliga material, något som de är unika i världen med att göra. LKAB Wassara utvecklar och tillverkar vattendrivna sänkborrhammare med hög verkningsgrad och hög precision.

Det aktuella projektet är en serie med utvecklingssteg för att uppnå de krav som LKAB Wassara har, med speciellt fokus på att kunna 3d-skriva med tunna godstjocklekar. Målet med projektet är att kunna bidra med snabbare produktutveckling hos Wassara, och framöver kunna serietillverka vissa typer av detaljer.

– Detta är en mycket intressant applikation för oss och vi ser fram emot samarbetet. Sverige är av tradition mycket erfarna inom bergborrsområdet och detta gör att vi kan komma ytterligare en bit på den utvecklingstrappan. Det är också en fjäder i hatten att vi kommit med i världens största konsortium inom material, EIT Raw Materials. Det betyder att vi kommer att kunna nå en bred kundbas som annars är svår att hitta, säger Martin Nilsson, vd på VBN Components.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Arno Held om att investera i AM-startups

– Ett av de vanligaste misstagen är till exempel att välja fel affärsänglar och ge dem för många aktier, säger Arno Held från AM Ventures Holding. Daniel Ljungstig från 3DVerkstan har intervjuat Arno Held för att djupdyka i hur ett startup-företag blir framgångsrikt.

Publicerat av: 

HP tackar nej till Xerox

I början av november skrev 3dp att Xerox gjort ett inofficiellt erbjudande om att köpa HP. Nu rapporteras det att HP däremot avvisat erbjudandet.

Publicerat av: 

Supexduplext och diamant hos Sandvik

Uppåt, uppåt, uppåt. Det är dit den additiva tekniken är påväg, berättade Mikael Schuisky i Sandviks monter på Formnext, där både den 3d-printade diamanten och gitarren var på plats.

Publicerat av: 

Automation i fokus på Formnext

Ett helt automatiserat arbetsflöde i hela den additiva tillverkningsprocessen är fortfarande ofullständig, menar Additive Manufacturing Technologies, som nu gör ett försök att ändra på detta.

Publicerat av: 

Mässdebut blev succé

Det blev debut för BLB Industries på årets Formnext-mässa, där företaget även avslöjade att de tar in en ny delägare. – Vi har tagit bolaget till en viss nivå och nu är det dags för nästa, säger Stefan Ek, vd på BLB Industries. 

Publicerat av: 

Mässa bjuder på premiärer

Fler än 800 utställare är på plats under Formnext-mässan i Frankfurt som pågår 19–22 november. Mässan är ett ledande event för den additiva tillverkningsbranschen och täcker in allt från programvara till efterbehandling.

Publicerat av: 

Metall i centrum hos
3d-teknikleverantör

Protech fortsätter sin satsning på metall. Under året har företaget börjat sälja 3d-skrivare från Desktop Metal och Xact Metal – två maskiner som båda gick att spana in i Protechs monter under Elmia Subcontractor. 

Publicerat av: 

Lasertech växlar upp

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Publicerat av: