VBN Components utvecklar åt svenskt borrteknikföretag

Martin NIlsson, vd, VBN Components.

European Institute for Innovation and Technologys (EITs) sektion för Raw Materials finansierar nu ett projekt där VBN Components ska göra en produktutveckling åt LKAB Wassara.

VBN Components har i dag en 3d-skrivarteknik där man tillverkar nötningståliga material, något som de är unika i världen med att göra. LKAB Wassara utvecklar och tillverkar vattendrivna sänkborrhammare med hög verkningsgrad och hög precision.

Det aktuella projektet är en serie med utvecklingssteg för att uppnå de krav som LKAB Wassara har, med speciellt fokus på att kunna 3d-skriva med tunna godstjocklekar. Målet med projektet är att kunna bidra med snabbare produktutveckling hos Wassara, och framöver kunna serietillverka vissa typer av detaljer.

– Detta är en mycket intressant applikation för oss och vi ser fram emot samarbetet. Sverige är av tradition mycket erfarna inom bergborrsområdet och detta gör att vi kan komma ytterligare en bit på den utvecklingstrappan. Det är också en fjäder i hatten att vi kommit med i världens största konsortium inom material, EIT Raw Materials. Det betyder att vi kommer att kunna nå en bred kundbas som annars är svår att hitta, säger Martin Nilsson, vd på VBN Components.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.