Tandkliniker i fokus när Roland DG omorganiserar

FOTO: Creative Tools

Skrivarleverantören Roland DG gjorde för tre år sedan en inbrytning på 3d-skrivarsidan med sin monoFab ARM-10. Då var det en av de första desktopmodellerna med flytande ljushärdande polymer. Företaget har även verksamhet inom fräsning, främst för dentalområdet.

Nu tar företaget nästa steg. Från och med den 3 april i år samlar man all 3d-verksamhet under nya dotterbolaget DGSHAPE. Under det nya företagets paraply samlas fräsmaskiner, 3d-skrivare och gravyrteknik.

DGSHAPEs vd, Kohei Tanabe, menar att företaget ska leverera både innovativ maskinvara och programvara, men också mer effektiva produktionsflöden för tillverkningsföretag. Initialt fokuserar DGSHAPE på områdena dental, medicinteknik och vad man definierar som 3D Digital Fabrication.

På dentalsidan har Roland DG redan en avsevärd marknadsandel, inte minst med sina fräslösningar för dentallabb i serien DWX. Nästa steg är att utveckla lösningar för användning direkt på klinikerna. Huruvida det handlar om mindre, klinikanpassade 3d-skrivare eller fräsar återstår att se. Vad vi dock vet är att man så sent som i slutet av förra året visade en prototyp på en keram-3d-skrivare. Planen är att lansera maskinen i år.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sandbacka Science Park sprider kunskap digitalt

Under Innovation Week X håller Sandbacka Science Park i Sandviken ett webbinarium om additiv tillverkning. Fokus kommer ligga på hur tekniken kan förena den digitala och fysiska värdekedjan och efterbehandling av additiva komponenter.

Publicerat av: 

Protech breddar i produktportföljen

Makerbot lanserar nya 3d-skrivare i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. De släpper samtidigt en rad material anpassade för industrin. Företagets svenska leverantör Protech ska börja leverera produkterna i början av juli.

Publicerat av: 

Formnext 2020 ska trotsa coronavirus

Den stora Formnext-mässan för additiv tillverkning i Frankfurt ska hållas den 10–13 november enligt plan. – Vi är fortfarande övertygade om det unika värdet och fördelarna med en fysisk mässa, säger Sascha F. Wenzler, vice vd för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. 

Publicerat av: 

Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: