Tandkliniker i fokus när Roland DG omorganiserar

FOTO: Creative Tools

Skrivarleverantören Roland DG gjorde för tre år sedan en inbrytning på 3d-skrivarsidan med sin monoFab ARM-10. Då var det en av de första desktopmodellerna med flytande ljushärdande polymer. Företaget har även verksamhet inom fräsning, främst för dentalområdet.

Nu tar företaget nästa steg. Från och med den 3 april i år samlar man all 3d-verksamhet under nya dotterbolaget DGSHAPE. Under det nya företagets paraply samlas fräsmaskiner, 3d-skrivare och gravyrteknik.

DGSHAPEs vd, Kohei Tanabe, menar att företaget ska leverera både innovativ maskinvara och programvara, men också mer effektiva produktionsflöden för tillverkningsföretag. Initialt fokuserar DGSHAPE på områdena dental, medicinteknik och vad man definierar som 3D Digital Fabrication.

På dentalsidan har Roland DG redan en avsevärd marknadsandel, inte minst med sina fräslösningar för dentallabb i serien DWX. Nästa steg är att utveckla lösningar för användning direkt på klinikerna. Huruvida det handlar om mindre, klinikanpassade 3d-skrivare eller fräsar återstår att se. Vad vi dock vet är att man så sent som i slutet av förra året visade en prototyp på en keram-3d-skrivare. Planen är att lansera maskinen i år.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.