Tandkliniker i fokus när Roland DG omorganiserar

FOTO: Creative Tools

Skrivarleverantören Roland DG gjorde för tre år sedan en inbrytning på 3d-skrivarsidan med sin monoFab ARM-10. Då var det en av de första desktopmodellerna med flytande ljushärdande polymer. Företaget har även verksamhet inom fräsning, främst för dentalområdet.

Nu tar företaget nästa steg. Från och med den 3 april i år samlar man all 3d-verksamhet under nya dotterbolaget DGSHAPE. Under det nya företagets paraply samlas fräsmaskiner, 3d-skrivare och gravyrteknik.

DGSHAPEs vd, Kohei Tanabe, menar att företaget ska leverera både innovativ maskinvara och programvara, men också mer effektiva produktionsflöden för tillverkningsföretag. Initialt fokuserar DGSHAPE på områdena dental, medicinteknik och vad man definierar som 3D Digital Fabrication.

På dentalsidan har Roland DG redan en avsevärd marknadsandel, inte minst med sina fräslösningar för dentallabb i serien DWX. Nästa steg är att utveckla lösningar för användning direkt på klinikerna. Huruvida det handlar om mindre, klinikanpassade 3d-skrivare eller fräsar återstår att se. Vad vi dock vet är att man så sent som i slutet av förra året visade en prototyp på en keram-3d-skrivare. Planen är att lansera maskinen i år.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Workshop ska stärka samarbeten

Den 10 oktober arrangerade Alfred Nobel Science Park, via sitt projekt Aces, en internationell workshop på Invest i Stockholm. Målet är att få fler aktörer inom additiv tillverkning att samverka med varandra. 

Publicerat av: 

Sandvik klar för AM-dagen

Den 5 december är det återigen dags för årets konferens om additiv tillverkning för industrin, AM-dagen. Nu står Mikael Schuisky från Sandvik klar som talare. 

Publicerat av: 

Husdrömmar i 3d-printad
betong

Det började med en insikt om att husbygge inte handlar om mikrometer. I dag har insikten omvandlats till företaget ConcretePrint, som har målet att en dag 3d-printa villor och radhus i betong.

Publicerat av: 

EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: