DMG MORI förvärvar tysk 3d-skrivarutvecklare

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 16 februari 2017
Dr. Matthias Fockele, vd för REALIZER, och Christian Thönes, styrelseordförande för DMG MORI, efter ett lyckat köp.

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG MORI ger sig in i den additiva världen när de nu blir majoritetsägare av 3d-skrivarutvecklaren REALIZER. Det är ett tyskt företag som levererat SLM-lösningar sedan tjugo år tillbaka.

DMG MORI har under flera år varit pådrivande i utvecklingen av additiv tillverkningsteknik, bland annat genom sin LASERTEC 65, en hybridteknik mellan 3d-skrivare och fräsmaskin. Nu ser företaget en ökande efterfrågan bland sina kunder på additiv teknik.

I samband med förvärvet köper DMG MORI även programvaruutvecklaren ISTOS. Företaget utvecklar programvara för tillverkningsindustri och DMG MORI ser förvärvet som ett naturligt steg i att även erbjuda digitala arbetsflöden åt sina kunder.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1