DMG MORI förvärvar tysk 3d-skrivarutvecklare

Dr. Matthias Fockele, vd för REALIZER, och Christian Thönes, styrelseordförande för DMG MORI, efter ett lyckat köp.

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG MORI ger sig in i den additiva världen när de nu blir majoritetsägare av 3d-skrivarutvecklaren REALIZER. Det är ett tyskt företag som levererat SLM-lösningar sedan tjugo år tillbaka.

DMG MORI har under flera år varit pådrivande i utvecklingen av additiv tillverkningsteknik, bland annat genom sin LASERTEC 65, en hybridteknik mellan 3d-skrivare och fräsmaskin. Nu ser företaget en ökande efterfrågan bland sina kunder på additiv teknik.

I samband med förvärvet köper DMG MORI även programvaruutvecklaren ISTOS. Företaget utvecklar programvara för tillverkningsindustri och DMG MORI ser förvärvet som ett naturligt steg i att även erbjuda digitala arbetsflöden åt sina kunder.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Prototal materialtestar för fullt

För två månader sedan installerade Prototal två nya 3d-skrivare från HP. Samtidigt släppte de nyheten om ökade ordrar av medicintekniska delar. Nu provkör de material och berättar mer om hur produktionen ser ut i dag.

Publicerat av: 

Swerim: “Brist på standarder”

Standardiseringar behövs för fortsatt tillväxt inom additiv tillverkning av metall. Det visar en ny kartläggning som bland annat forskningsinstitutet Swerim varit med och tagit fram. 

Publicerat av: 

Printad vävnad direkt i patienten

Ett amerikanskt forskarteam har utvecklat en teknik för att 3d-printa vävnad direkt i patienten. Denna teknik ska enligt forskarna kunna minska infektioner i samband med operationer.

Publicerat av: 

“Vi kände ett samhällsansvar”

Umeå universitet levererar 2 000 visirhållare till Socialtjänsten i kommunen.
– Det är fascinerande att se hur engagerade folk blir och vilken vilja det finns att lösa problemen när man ställs inför en sådan här situation, säger Madelen Bodin, föreståndare för Curiosum.

Publicerat av: 

EOS: “Tre lärdomar från coronakrisen”

Den rådande coronapandemin har skakat vårt samhälle, men situationen ger oss också insikt i hur teknik och samarbete kan göra skillnad, menar Markus Glasser på EOS som listat tre viktiga lärdomar om 3d-printing i samband med coronakrisen.

Publicerat av: 

HP släpper nytt material

HP släpper ett nytt polypropen-material och tillkännager samtidigt nya partnerskap. Enligt företaget lämpar det nya materialet sig väl för fordon- konsument-, industri- och medicinsk sektor.

Publicerat av: