Stor dentalleverantör letar 3dp-partner

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 16 februari 2017

Den schweiziske dentalleverantören Straumanns vd, Marco Gadola, säger att företaget aktivt letar efter en partner inom 3d-skrivarteknik. Med största sannolikhet når man ett distributionsavtal under året. Möjligtvis går man då också in som delägare.

Vilka varumärken eller vilka tekniker som Straumann letar efter är osagt. Men man behöver inte leta i stjärnorna efter ett svar. Närmast till hands ligger SLA-tekniken, där det både sker en rasande materialutveckling, samtidigt som kvaliteten, som redan är bra, bara blir bättre.

– Det vi kan erbjuda är ett världsomspännande distibutionsnätverk,  särskilt när det gäller at nå ut till tandläkare och kliniker, säger Marco Gadola i en intervju med Yahoo! Finance. Allt fler tandläkare ser över möjligheten att använda 3d-skrivarteknik direkt på kliniken.

Just 3d-skrivarteknik är en av de få tekniker på dentalsidan som Straumann har kvar att fylla portföljen med. Det uttalade målet är att bli en totalleverantör inom dental.

 

Läs vidare

En lysande affärsidé för belysningsjätten

Ett mer flexibelt och hållbart tillverkningssätt fick Signify, tidigare Philips Lighting, att inför 3D-printing i sin produktion. Företaget har varit pionjärer inom belysningsbranschen att anamma additiv tillverkning – men resan dit har inte varit spikrak.
Kenneth-Gronholm-2017_01_Crop-scaled-e1655292285343

Kundcase visar möjligheter med mjukvara

Autodesk gästar Elmia Subcontractor för att visa möjligheterna med olika industrilösningar, så som Fusion 360, Autodesk Inventor och övriga lösningar riktade mot design och tillverkning. Inte minst genom att visa intressanta kundcase.
Autodesk-1-scaled-e1636981198667

Digital föreläsning om generativ design

Hur kan generativ design innebära kostnadsbesparingar vid additiv tillverkning? Det är temat för dagen när 3DVerkstan tillsammans med Autodesk bjuder in till digital föreläsning den 26 maj.
AutodeskOffice_SanFrancisco_006-scaled

Bioprintern BIO X6 får prestigefyllt designpris

Cellink har tilldelats designpriset Red Dot Design Award för sin 3d-bioprinter BIO X6. Det är andra gången som företaget uppmärksammas för sin designkvalitet.
99cec285d4ef418b_org-1

Senaste nytt

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Stratasys frågar kunderna om råd

Stratasys har bildat en Customer Advisory Board (CAB) för att driva både samarbeten och innovation inom additiv tillverkning. Rådet består av tolv medlemmar från både stora företag och forskningsinstitut.
Stratasys Formnext 2023

Bearbetning av pulverdetaljer på schemat

R.a.p.s driver sedan många år YH-utbildningar inom 3D-printing. I höstas startade en ny utbildning i Halmstad och 3dp.se var med när några av studenterna fick lära sig att ta hand om delar som printats med SLS.
Raps pulver 1

BMW utforskar möjligheterna med WAAM

Tekniken som kallas wire arc additive manufacturing (WAAM) är intressant för bilindustrin och BMW rapporterar att de första fordonstesterna med delar som tillverkats med denna teknik kommer att starta nästa år.
bmw-waam-cover-kopi