Stor dentalleverantör letar 3dp-partner

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 16 februari 2017

Den schweiziske dentalleverantören Straumanns vd, Marco Gadola, säger att företaget aktivt letar efter en partner inom 3d-skrivarteknik. Med största sannolikhet når man ett distributionsavtal under året. Möjligtvis går man då också in som delägare.

Vilka varumärken eller vilka tekniker som Straumann letar efter är osagt. Men man behöver inte leta i stjärnorna efter ett svar. Närmast till hands ligger SLA-tekniken, där det både sker en rasande materialutveckling, samtidigt som kvaliteten, som redan är bra, bara blir bättre.

– Det vi kan erbjuda är ett världsomspännande distibutionsnätverk,  särskilt när det gäller at nå ut till tandläkare och kliniker, säger Marco Gadola i en intervju med Yahoo! Finance. Allt fler tandläkare ser över möjligheten att använda 3d-skrivarteknik direkt på kliniken.

Just 3d-skrivarteknik är en av de få tekniker på dentalsidan som Straumann har kvar att fylla portföljen med. Det uttalade målet är att bli en totalleverantör inom dental.

 

Läs vidare

En lysande affärsidé för belysningsjätten

Ett mer flexibelt och hållbart tillverkningssätt fick Signify, tidigare Philips Lighting, att inför 3D-printing i sin produktion. Företaget har varit pionjärer inom belysningsbranschen att anamma additiv tillverkning – men resan dit har inte varit spikrak.
Kenneth-Gronholm-2017_01_Crop-scaled-e1655292285343

Kundcase visar möjligheter med mjukvara

Autodesk gästar Elmia Subcontractor för att visa möjligheterna med olika industrilösningar, så som Fusion 360, Autodesk Inventor och övriga lösningar riktade mot design och tillverkning. Inte minst genom att visa intressanta kundcase.
Autodesk-1-scaled-e1636981198667

Digital föreläsning om generativ design

Hur kan generativ design innebära kostnadsbesparingar vid additiv tillverkning? Det är temat för dagen när 3DVerkstan tillsammans med Autodesk bjuder in till digital föreläsning den 26 maj.
AutodeskOffice_SanFrancisco_006-scaled

Bioprintern BIO X6 får prestigefyllt designpris

Cellink har tilldelats designpriset Red Dot Design Award för sin 3d-bioprinter BIO X6. Det är andra gången som företaget uppmärksammas för sin designkvalitet.
99cec285d4ef418b_org-1

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1