Daimler väljer industriell SLS-lösning

Biltillverkaren Daimler rullar vidare med sin strategi för additiv tillverkning. Den senaste investeringen är Ricohs industriella SLS-maskin AM S5500P, särskilt framtagen för just automotive, men även aerospace-området.

AM S5500P släpptes för två år sedan och använder i första hand materialen PP och PA6GB. Daimler kommer att nyttja båda materialen för att konstruera och producera prototyper samt utforska helt nya applikationer i sitt produktionsflöde.

– Innovatörer inom additiv tillverkning ställer höga krav på material som PP och PA6GB, säger Greg Plowman, chef för Ricohs affärsområde inom additiv tillverkning. Vår lösning gör det möjligt för Daimler att bredda sina redan imponerande aktiviteter inom additiv tillverkning, samtidigt som de kan förse produktutvecklingen med prototyper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: