Daimler väljer industriell SLS-lösning

Biltillverkaren Daimler rullar vidare med sin strategi för additiv tillverkning. Den senaste investeringen är Ricohs industriella SLS-maskin AM S5500P, särskilt framtagen för just automotive, men även aerospace-området.

AM S5500P släpptes för två år sedan och använder i första hand materialen PP och PA6GB. Daimler kommer att nyttja båda materialen för att konstruera och producera prototyper samt utforska helt nya applikationer i sitt produktionsflöde.

– Innovatörer inom additiv tillverkning ställer höga krav på material som PP och PA6GB, säger Greg Plowman, chef för Ricohs affärsområde inom additiv tillverkning. Vår lösning gör det möjligt för Daimler att bredda sina redan imponerande aktiviteter inom additiv tillverkning, samtidigt som de kan förse produktutvecklingen med prototyper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: