Daimler väljer industriell SLS-lösning

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 7 mars 2017

Biltillverkaren Daimler rullar vidare med sin strategi för additiv tillverkning. Den senaste investeringen är Ricohs industriella SLS-maskin AM S5500P, särskilt framtagen för just automotive, men även aerospace-området.

AM S5500P släpptes för två år sedan och använder i första hand materialen PP och PA6GB. Daimler kommer att nyttja båda materialen för att konstruera och producera prototyper samt utforska helt nya applikationer i sitt produktionsflöde.

– Innovatörer inom additiv tillverkning ställer höga krav på material som PP och PA6GB, säger Greg Plowman, chef för Ricohs affärsområde inom additiv tillverkning. Vår lösning gör det möjligt för Daimler att bredda sina redan imponerande aktiviteter inom additiv tillverkning, samtidigt som de kan förse produktutvecklingen med prototyper.

Läs vidare

BMW utforskar möjligheterna med WAAM

Tekniken som kallas wire arc additive manufacturing (WAAM) är intressant för bilindustrin och BMW rapporterar att de första fordonstesterna med delar som tillverkats med denna teknik kommer att starta nästa år.
bmw-waam-cover-kopi

3dp.se har ny hemsida och logga

Från och med måndagen den 8 april kommer det att se lite annorlunda ut när du surfar in på 3dp.se. Hemsidan har fått en helt ny design med en grön färg och även en ny logga i form av ett printhuvud.
3DP-2024-1200x800

Wohlers Report: Kraftig ökning av AM i metall

Den stora årliga trendrapporten för additiv tillverkning och 3D-printing, Wohlers Report, har landat. Årets rapport visar bland annat att AM i metall ökade med 24,4 procent under förra året. 
Wohlers-Report-Graph-ver2

Två nya partnerskap för HP

HP har ingått partnerskap med två företag. Den ena är den tyska efterbehandlingsleverantören DyeMansion, den andra är Accel Digital Solutions (ADS), en startup fokuserad på 3D-printing.
HP-DyeMansion-PR_1

Senaste nytt

Bearbetning av pulverdetaljer på schemat

R.a.p.s driver sedan många år YH-utbildningar inom 3D-printing. I höstas startade en ny utbildning i Halmstad och 3dp.se var med när några av studenterna fick lära sig att ta hand om delar som printats med SLS.
Raps pulver 1

BMW utforskar möjligheterna med WAAM

Tekniken som kallas wire arc additive manufacturing (WAAM) är intressant för bilindustrin och BMW rapporterar att de första fordonstesterna med delar som tillverkats med denna teknik kommer att starta nästa år.
bmw-waam-cover-kopi

3DVerkstan utökar portföljen med Caracol

3DVerkstan har inlett ett samarbete med Caracol avseende deras system för storskalig additiv tillverkning med robot.
Caracol

Saab Dynamics och Freemelt inleder samarbete

Freemelt har fått en order från Saab Dynamics gällande en förstudie om materialprocessutveckling av komplexa material för nya innovativa lösningar inom försvarsindustrin.
Freemelt-2-1