AIM Swedens vd talar om innovation i Åre

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 15 mars 2017

Under affärskonferensen Åre Business Forum den 29-31 mars kommer AIM Swedens vd Göran Elovsson att delta i en paneldiskussion om innovationsmöjligheter, den nya eran med konstant föränderlig teknik och hur man som storbolag såväl som startup hanterar dessa frågor. I diskussionen deltar även Lars Iversen, vd Technoport Trondheim, Charlotte Brogren, Generaldirektör Vinnova och Jan-Olof Jacke, vd AstraZeneca.

Östersundsbaserade AIM Sweden drog igång sin verksamhet hösten 2016. Bolaget har sitt ursprung i forskning vid Mittuniversitetet i Östersund, där man arbetat med 3d-skrivarteknik i över femton år. Fokus för AIM Sweden ligger på tillverkningsindustri och medicinteknik, däribland ortopediska implantat i metallegeringar.

Mer information finns på Åre Business Forums webbplats

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage