3D Systems högvolymsskrivare släppt


3D Systems gör nu slag i saken och lanserar sin produktionsplattform Figure 4. Lösningen har tidigare visats som testinstallation vid ett antal tillfällen, men nu blir den tillgänglig för alla.

Figure 4 är en industriell lösning för plastproduktion och är baserad på SLA-teknik, stereolitografi. Enligt leverantören ska den vara över 50 gånger kvickare än dagens snabbaste 3d-skrivare för den här typen av applikationer.

Det är även en produktionslösning som kan skräddarsys åt varje kund. Varje enhet utgår från 16 utskriftsenheter, men detta kan utökas. Flera materialmöjligheter finns också. Leveransen av färdiga komponenter är automatiserad med robotar och efterbehandlingen integrerad i själva plattformen.

– Vi är övertygade om att Figure 4 kommer att revolutionera tillverkningsindustrin eftersom den förändrar hur vi producerar komplexa och personaliserade slutprodukter. Prisbilden är tilltalande i jämförelse med konventionella tillverkningsmetoder, säger Vyomesh Hoshi, vd, 3D Systems.

Ett led i utrullningen av Figure 4 är ytterligare en lansering, på årets tandtekniska mässa, IDS i Köln, i slutet av mars. Systemet som visas på IDS är en anpassad version av Figure 4, framtagen för dentalt bruk.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


EOS ändrar i ledet

EOS gör nu ett skifte i sin ledningsgrupp. Ny vd blir Marie Langer. – Vi vill att vår teknologi ska göra mer än bara driva ekonomisk tillväxt, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Orb släpper kulformad byggkammare

Orbital Compsites har tagit fram ett nytt modulärt, robotiserat 3d-skrivarsystem. – Vi integreras sömlöst i en 5G-aktiverad Industri 4.0-miljö, säger Cole Nielsen, grundare av Orbital Composites

Publicerat av: 

Prototal: ”Den stora tillväxten ligger i serieproduktion”

Deras senaste miljoninvestering samt en ny majoritetsägare som tillträtt, är bara några steg för att Prototal ska stå högst på listan när företagen inser vad den additiva tekniken kan erbjuda. – Vi är i en industriell och digitaliseringsfas som innebär utveckling mot nya marknader och segment samt förbättringar i förutsättningar för befintliga kunder, säger vd Henrik Lundell.

Publicerat av: 

PLM presenterar programvara

Den 15 oktober arrangerar PLM Group en konferens med fördjupning inom programvarulösningar för additiv tillverkning. Besökarna kommer bland annat få en genomgång av den senaste versionen av Solidworks. 

Publicerat av: 

Bättre öl med 3d-printing

I samarbete med GE Additive, har världens äldsta bryggeritillverkare Kaspar Schultz Gmbh i Tyskland utvecklat ett 3d-utskrivet omrörarblad, som ska kunna fördela spannmålen i ölsoppan bättre.

Publicerat av: 

Formnext växlar upp

Fler än 740 utställare väntas vara på plats under årets Formnext-mässa i Frankfurt den 19–22 november. Mässan är en av de ledande inom additiv tillverkning och firar i år fem år med att växa in i två nya mässhallar. 

Publicerat av: 

Turbinblad av cellulosa visas på Elmia

Under årets Elmia Subcontractor-mässa, den 12–13 november, kommer ett 3d-printat turbinblad av levande organismer visas upp. – Efterfrågan på nya biologiska och hållbara material är stort över hela världen, säger Doktor Sascha Peters, grundare av Berlinbaserade Haute innovation.

Publicerat av: