Ny chef till Arcam EBM

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 30 mars 2017

För att effektivt driva den fortsatta tillväxten i Arcam kommer bolagets EBM-verksamhet att separeras från Arcam AB och placeras i en ny enhet, Arcam EBM. Chef för Arcam EBM blir Karl Lindblom, som tillträder den 3 april.

Arcam EBM omfattar utveckling, tillverkning, försäljning och support, baserat i Mölndal, samt sälj- och servicebolag i England, Tyskland, Italien, USA och Kina, knutna till EBM-verksamheten. Verksamheten omfattar ca 150 medarbetare.

Karl har över 25 års erfarenhet från Sverige-baserad internationell industri. Karl kommer närmast från uppdrag som koncernchef på Hägglund Drives och Head of Bosch Rexroth Nordic. Förutom en gedigen bakgrund inom företagsledning kommer Karl med erfarenhet från sälj, produktledning och support. Karl är civilingenjör från Linköpings universitet.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Karl till Arcam EBM. Karl innebär en rejäl förstärkning av vår ledning och vår satsning på EBM-verksamheten, säger Magnus René, som nu övergår till att vara koncernchef för Arcam på heltid.

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, a GE Aerospace Company.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1