Ny chef till Arcam EBM

För att effektivt driva den fortsatta tillväxten i Arcam kommer bolagets EBM-verksamhet att separeras från Arcam AB och placeras i en ny enhet, Arcam EBM. Chef för Arcam EBM blir Karl Lindblom, som tillträder den 3 april.

Arcam EBM omfattar utveckling, tillverkning, försäljning och support, baserat i Mölndal, samt sälj- och servicebolag i England, Tyskland, Italien, USA och Kina, knutna till EBM-verksamheten. Verksamheten omfattar ca 150 medarbetare.

Karl har över 25 års erfarenhet från Sverige-baserad internationell industri. Karl kommer närmast från uppdrag som koncernchef på Hägglund Drives och Head of Bosch Rexroth Nordic. Förutom en gedigen bakgrund inom företagsledning kommer Karl med erfarenhet från sälj, produktledning och support. Karl är civilingenjör från Linköpings universitet.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Karl till Arcam EBM. Karl innebär en rejäl förstärkning av vår ledning och vår satsning på EBM-verksamheten, säger Magnus René, som nu övergår till att vara koncernchef för Arcam på heltid.

 

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.


info box nyhedsbrev

Kontakta Daniel Wahlgren daniel.whlgren@agi.se +46 763178091

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea IVF. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: