Nya maskiner och material från 3D Systems

3D Systems kommer nu med en stor bunt nyheter, både utrustning och material, för olika tillverkningsområden som smycken, gjutning, dental och medicinteknik.

Företaget har utvecklat en ny skrivarserie med namnet MultiJet Wax. Först ut är 3d-skrivaren ProJet MJP 2500W som tillsammans med materialet VisiJet M2 CAST RealWax ska se till behoven hos de som arbetar med smyckestillverkning och gjutning i industrin.

Utöver vaxlanseringen släpper 3D Systems även nya VisiJet-material för sin 3d-skrivare MJP 2500. Det handlar om rigida material särskilt framtagna för applikationer med till exempel snäppfästen. Här ingår också ett dentalmaterial, VisiJet M2R-TN, för dentalmodeller. I släppet finns även det svarta VisiJet M2R-BK, det vita VisiJet M2R-WT, samt det transparenta VisiJet M2R-CL.

För sina metallmaskiner lanserar 3D Systems flera nya alternativ i serien LaserForm. LaserForm Ni625 är ett nickelbaserat kobolt-krom-material för applikationer med krav på hög temperaturtålighet och rostbeständighet. LaserForm CoCrF75 är ett kobolt-krom-material för industriapplikationer med krav på rostbeständighet, förslitning och höga temperaturer, medan LaserForm CoCrF75 är särskilt framtaget för medicinska verktyg och implantat. LaserForm 17-4PH är ett nytt rostfritt stål, LaserForm AlSi10Mg är ett aluminiumbaserat material för lättviktsapplikationer inom fordon samt rymd & flyg.

Företaget har numera även ett inspektionssystem med namnet DMP Vision. Det är framtaget för metallskrivaren ProX DMP 320 och analyserar produktionen lager för lager.

För er som är intresserade av fyrfärgsutskrifter finns det numera en ny 3d-skrivare med namnet ProJet CJP 260Plus. Maskinen är framtagen för applikationer som anatomiska modeller och konceptmodeller. Enligt 3D Systems är detta företaget mest kompakta skrivarmodell i fyrfärgssegmentet. Om du redan har en ProJet CJP 260C går det att uppgradera till Plus-modellen.

Svenska återförsäljare för 3D Systems är Canon, PLM Group, 3D Center och Solidmakarna.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: