Fler föreläsningar för Nader Asnafi

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 8 april 2017
Nader Asnafi, professor i maskinteknik, Örebro universitet.

På vilket sätt kommer 3d-skrivartekniken att påverka produktion och logistik? Var är vi i utvecklingen, vilka branscher kommer att påverkas först eller mest och ser man redan idag några områden som kommer vara mer utsatta än andra?

Dessa och andra frågor som rör 3d-skrivare, eller additiv tillverkning, har du som är medlem i Saco-Posten möjlighet att få besvarade när professorn i maskinteknik vid Örebro universitet, Nader Asnafi, föreläste den 1 mars på Arken i Solna. Nu står det klart att det blir fler föreläsningar på ämnet, ett tillfälle i Göteborg den 20 april, och ett i Malmö den 11 maj.

Nader har en lång industriell erfarenhet och har bland annat hållit föredrag på 3D-Dagen i Kista i slutet av november. Till vardags är han professor i maskinteknik på Örebro universitet. Han har lång och bred erfarenhet från fordonsindustrin, senast hos underleverantören VA Automotive.

 

 

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage