Utbildningssatsning för fler additiva ingenjörer

EOS har tillsammans med två stora universitet i Storbritannien och Tyskland lanserat en sex månader lång utbildning i 3d-skrivarteknik i syfte att få ut fler ingenjörer med 3d-skrivarkompetens på den internationella marknaden.

Ubildningsprogrammet ”Additive Manufacturing Application Engineer” görs i samarbete med University of Wolverhampton i Storbritannien och SRH Hochschule Berlin i Tyskland.

University of Wolverhampton har sedan länge varit en partner till EOS och har hög kompetens inom additiv tillverkning av metall, särskilt inom bil-, Formel 1- och flygindustrin, menar EOS. SRH Hochschule Berlin, som också är en del i samarbetet, är ett av Tysklands mest framstående privata universitet och specialiserade inom internationell företagsekonomi och företagsledning.

– Ett av de största hindren för additiv tillverkning är bristen på internationella ingenjörer, säger Björn Björnström, Regional Manager Nordic & Baltic. Programmet siktar på att ge den framtida generationen av ingenjörer specialutbildning och expertis inom AM. Med detta initiativ vill vi också att våra kunder använder kunskapen till en konkurrensfördel.

Fram till nu behövde en applikationsingenjör upp till två års erfarenhet för att ha tillräckligt med kunskap inom AM. EOS utbildning är utformad för att korta ner inlärningskurvan till sex månader och sänka den allmänna tröskel som företag står inför när de ska implementera industriell 3D-printing. Även investeringsrisken som företag har stått inför när de ska implementera AM i sin produktion minskas avsevärt. Med utbildad personal kan kunderna nu ta innovativ 3D-tillverkning till sina företag och påskynda serietillverkningen.

I samarbete med båda universiteten erbjuds en blandning av teoretiska och praktiska utbildningar på plats på universiteten, hos EOS och ute hos kunden. Efter utbildningen på sex månader får deltagarna sitt certifikat i ”AM Application Engineer”.

De första deltagarna påbörjar sin utbildning redan nu i maj och det finns ett maximalt antal om åtta deltagare på utbildningen.

Här kan du ladda ner en pdf med mer information om utbildningsprogrammet

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: