Förbättrad PLA från Leapfrog

Nederländska Leapfrog, vars 3d-skrivare säljs i Sverige av Ricoh, lanserar nu ett nytt FDM-filament med namnet Engineering PLA. Enligt företaget är det nya materialet en förbättrad PLA som ska vara ett fördelaktigt alternativ till ABS.

Leapfrog menar att de utvecklat sitt PLA-material med fokus på industribehov. Därmed ska materialet ge högre hållfasthet än traditionellt PLA-material. Matningstemperaturen ligger på 205-215 grader celsius. Men genom att öka temperaturen till 220-230 grader celsius går det att korta produktionstiden med upp till 30 procent, menar Leapfrog. Materialet ska även ge lägre risk för så kallad ”warping”.

Den nederländska 3d-skrivarutvecklaren har genomfört egna tester med olika material. När man testade brottgräns vann PA, medan Leapfrogs Engineer PLA kom tvåa.

I dagsläget finns materialet i färgerna vitt, svart och silver och säljs i formatet 1,75 millimeter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: