Industrikurs på Lunds universitet i höst

Professor Olaf Diegel håller kurs på Lunds universitet i höst. Inte i rockgitarr, utan i additiv tillverkning.

Denna höst ger Lunds universitet en omgång av sin kurs inom additiv tillverkning för industrin. Kursen ges av professor Olaf Diegel, professor på LTH, Lunds tekniska högskola, samt externa föreläsare i samarbete med universitetets avdelning för innovation och samverkan.

Under kursen får deltagarna möjlighet att fokusera på innovativ konstruktion, material, tekniker och optimering inom additiv tillverkning. Kursen är i mångt och mycket liknande den som Olaf håller tillsammans med Terry Wohlers hos Materialise.

Registrera dig här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: