3D Systems utökar med ny multimaterialskrivare

På RAPID-mässan i Pittsburgh, USA, i början av maj, lanserade 3D Systems nya multimaterial-skrivaren ProJet MJP 5600. Det är nästa uppgradering i portföljen av företagets multijetmaskiner och ska enligt företaget vara upp till två gånger kvickare jämfört med motsvarande konkurrenter.

Byggvolymen ligger på 518 x 381 x 300 millimeter, vilket är samma byggvolym som föregångaren MJP 5500X. Modellen använder fem basmaterial; rigid white, black eller clear, elastomeric black eller natural, samt över hundra kompositkombinationer, beroende på önskade egenskaper.

Parallellt med den nya 3d-skrivarmodellen kommer även nya materialet VisiJet CR-BK, ett svart material särskilt framtaget för just MJP 5600. Enligt 3D Systems handlar det om ett material med förbättrade mekaniska egenskaper för en rad krävande applikationer.

3D Systems planerar ett uppgraderingsprogram för de som har en ProJet MJP 5500X. På så sätt ska man få tillgång till alla de funktioner som finns i MJP 5600.

3D Systems släpper också två nya SLA-material. Accura HPC är en komposit för modellen ProX 800 och ska ha god styvhet och medge hög produktionskapacitet för applikationer som fixturer, vindtunnelmodeller och andra komponenter med krav på mycket hög slitstyrka och styvhet.

Accura Phoenix för ProJet 6000 och 7000 ska klara höga temperaturer och är därför särskilt framtaget för komplexa komponenter för fordon.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.