Mer laser i Additive Industries metallskrivare

MetalFAB1, med de båda grundarna Daan Kersten och Jonas Wintermans.

Nederländska 3d-skrivarutvecklaren Additive Industries fick stor uppmärksamhet förra året när de lanserade sin metallskrivare MetalFAB1. I fokus var industrialisering och automatisering, något man lyckats väl med. Nu kommer en uppdaterad version av systemet.

Uppgraderingen består i ett nytt lasersystem med fyra stycken fullfältslasrar. Enligt företaget ska det ge ökad produktivitet och bättre flexibilitet. Även om byggkammaren är samma storlek som tidigare, så ska det nya lasersystemet medge större komponenter i byggkammaren. Man har även byggt in en funktion för automatisk kalibrering mellan de fyra laserkällorna.

Den modulära arkitekturen i MetalFAB1 innebär att man som användare kan börja med en eller två laserkällor och lägga till fler vid behov. Med flera källor får man också redundans om en laser skulle sluta fungera eller uppvisa problem.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: