3dp School – nytt event om 3d-teknik i undervisningen

Den 24 augusti är det premiär för 3dp.se:s konferens 3dp School – om hur 3d-skrivare och digitala verktyg kan användas i undervisningen på grund- och gymnasieskolan. Målet är att på ett konkret och tydligt sätt förse lärare och IT-pedagoger med kunskap som de snabbt kan omsätta i sin egen undervisning för att boosta elevernas IT-kompetens.

Frågan om IT-kompetens i skolan har hamnat långt upp på agendan i skolpolitiken efter regeringens beslut om att stärka den digitala kompetensen i grund- och gymnasieskola. Det gäller inte bara teknikutbildning, utan spänner över alla skolämnen.

Mot bakgrund av flera av de ändringar som nu ska genomföras i undervisningen har 3d-skrivaren och närliggande verktyg som CAD-design, Virtual Reality och programmering en stor potential. Därför är 3dp School en möjlighet för pedagoger att kickstarta förändringsarbetet i sin egen undervisning.

Under 3dp School går de inbjudna talarna igenom vilka 3d-skrivartekniker som är bäst lämpade för användning i skolmiljö och hur man arbetar med dem. Till detta kopplar vi den viktiga designbiten med genomgång av programvaror och exempel på vad eleverna kan formge själva. Vi visar hur 3d-scanning kan användas för att digitalisera föremål och arbeta vidare på de digitala modellerna.

Erfarenheter från andra lärare är ett viktigt inslag under 3dp School. Vi bjuder in lärare från grund- och gymnasieskola som på olika sätt använt 3d-skrivare i undervisningen och som förklarar hur projekten genomförts och vad resultaten för eleverna blev.

Den 9 mars i år klubbade regeringen sitt beslut om att stärka digitaliseringen i undervisningen på grund- och gymnasienivå. Några av de förändringar som nu ska genomföras är:

• Programmering införs som ett tydligt inslag i flera olika ämnen i grundskolan, framför allt i teknik och matematik

• Elever ska kunna lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med användning av digital teknik

• Elever ska arbeta med digitala texter, medier och verktyg

Elever ska använda och förstå digitala system och tjänstereleverna ska utveckla en förståelse för digitaliseringens påverkan på individ och samhälle

Läs mer om 3dp School här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: