Svenska CELLINK öppnar i USA

Från vänster: Erik Gatenholm, Jockum Svanberg, Hector Martinez Avila och Ida Henriksson, teamet bakom CELLINK.

Svenska bioskrivarföretaget CELLINK har utvecklats i raketfart det senaste året. Sedan börsintroduktionen förra hösten har företaget lanserat sin andra skrivarmodell, BIO X. Nu öppnar företaget kontor i USA.

Det nya kontoret ligger i Cambridge, Massachusetts, och är ett sätt för företaget att möta den stora efterfrågan på bioskrivare och biomaterial i USA.

Företaget grundades i början av 2016 av Erik Gatenholm och Hector Martinez och har på kort tid tagit sig in på marknaden för bioutskrifter, ett område som beräknas vara värt runt två miljarder dollar om fem år. Drivkrafterna för denna utveckling är allt från läkemedelstester till organtransplantationer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: