Affärsnytta och kundcase i Värnamo

Den 20 september håller Campus Värnamo och Örebro universitet en dag om 3d-skrivarteknik för produktion. Fokus ligger på additiv tillverkning samt dess inverkan på affärsutveckling, affärsmodeller, kunderbjudanden, produktdesign, produktionssystem och logistik.

Eventet är en del av Gummifabrikens invigningsvecka och arrangeras av Acron Formservice, 3D MetPrint, Campus Värnamo, Tekniska Högskolan vid Jönköping University samt Örebro universitet.

Dagens moderator är professor Nader Asnafi, Örebro universitet. Med sig har han flera kända namn från den svenska 3d-skrivabranschen, bland annat Kenny Johansson på Acron, som berättar om hur de arbetar med större produktionsserier. Även Erling Svensson, vd på 3D MetPrint, belyser hur de arbetar med metallproduktion.

Utöver teknik, blir det även affärsnytta. Här kommer doktoranden Tawfiq Shams att berätta om sin spännande forskning som berör hur affären ser ut kring användningen av 3d-skrivarteknik.


FAKTA

När: 20 september kl 13.00-ca 17.00
(Utställningen i 3D-caféet som seminariumet avslutas i stänger kl 19.00)

Var: Gummifabriken i Värnamo, Jönköpingsvägen 15.

Kostnad: Kostnadsfritt seminarium, men anmälan krävs.

Anmälan: Anmälan krävs och görs här, dock senast 15 september. Antalet platser är begränsat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: