Contour Crafting redo för lansering

Amerikanska Contour Crafting Corporation var ett av de första företagen i världen med att utveckla 3d-skrivarteknik för fullskaliga utskrifter av hus. Nu är man på väg att kommersialisera en första skrivarmodell.

Tekniken bakom Contour Crafting bygger på en eller flera lättviktsrobotar monterade på kranar som synkroniserat bygger huskroppar lager för lager.

De första modellerna som släpps kommer att ha en bygglängd på 24-40 fot, motsvarande cirka 7–12 meter. Dock ska det gå att skräddarsy sin modell för avsevärt större bygglängd. En 3d-skrivare väger runt 400 kilo och ska enligt Contour Crafting få plats i en lastbil eller container.

För att genomföra sin lansering har företaget tagit in riskkapitalbolaget Doka Ventures, som går in i Contour Crafting med 30 procent. Leveranserna drar igång i början av 2018.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: