Disney vill stoppa piratkopiering med material

FOTO: Creative Commons / The Conmunity – Pop Culture Geek

Disney sysslar inte bara med filmer och nöjesparker, företaget är även verksamma inom teknik med en egen, gigantisk FoU. Här dyker det då och då upp intressanta prototyper, produkter och patent. Det senaste är ett patent för ett filament som inte ska gå att scanna. På så sätt hoppas man kunna stoppa piratkopiering.

Patentet beskriver en metod där man använder en extruderingsskrivare och ett antiscannings-material. Det handlar om en polymer med en additiv som försvårar 3d-scanning. Ytorna blir därmed antingen ljusabsorberande, eller så reflekterar de ljuset i olika riktningar.

Så varför inte se närmare på möjligheten att skydda originalprodukten? Patentet menar att det är enklare att 3d-scanna ett 3d-utskrivet föremål, som därmed kan kopieras, spridas digitalt och 3d-skrivas världen över.

Underhållningsföretaget säljer i dagsläget 3d-utskrivna Star Wars-figurer på sin webbplats, en tjänst som heter 3D Print Studio. Dessa tillverkas inte av Disney, utan av servicebyrån Shapeways.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

En kommentar till “Disney vill stoppa piratkopiering med material”
  1. Sivve skriver:

    Med tanke på att ett lager färg gör den fullt scan-bar igen så känns det ganska meningslöst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: