Mercedes-Benz börjar 3d-skriva reservdelar

Biltillverkaren Mercedes-Benz har nu tagit fram sin första 3d-utskrivna reservdel i metall, redo för eftermarknad. Det handlar om ett termostatskydd till företagets lastbilar, tillverkat i metall.

Allt som allt, med tester och kvalitetsgranskningar, har processen tagit över ett år. Utvecklingen har gjorts på moderbolaget Daimler AG, där man också gått från plast till metall.

– Genom att börja använda metallskrivarteknik har vi stärkt vår roll i fordonsindustrin, säger Andreas Deuschle, chef för marknad och produktion inom affärsområdet kundservice och reservdelar. Vi garanterar samma funktionalitet, tillförlitlighet, hållbarhet och kostnadseffektivitet hos våra 3d-utskrivna komponenter, precis som med våra konventionellt tillverkade delar.

– Tillgången på reservdelar när lastbilar ska in på service är absolut nödvändigt för våra kunder, oavsett hur gammal lastbilen är, säger Andreas Deuschle. Mervärdet med 3d-skrivartekniken är att vi nu får fram komponenter snabbare och flexiblare. Det ger oss helt nya möjligheter att erbjuda våra kunder reservdelar på kort tid och till attraktiva priser, även i de fall då serieproduktionen av en viss komponent upphört.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: