AIM Sweden blir ISO-certifierat

Den Östersundsbaserade servicebyrån och ingenjörsföretaget AIM Sweden har certifierats enligt ISO13485:2016 Ledningssystem för kvalitet och krav för regulatoriska ändamål. Med certifieringen kan AIM Sweden nu tillhandahålla kontraktstillverkade medicintekniska produkter, som patientspecifika implantat eller serietillverkade kirurgiska skruvar.

– På AIM har kunderna och produkternas kvalitet alltid legat nära kärnan av verksamheten och det långsiktiga engagemanget förstärks ytterligare av den här certifieringen, säger företagets vd Göran Elovsson.

Certifieringen gäller inte endast för företagets medicintekniska produkter, utan för hela produktportföljen. AIM Sweden valde UKAS ackrediterade BSI Group som anmält organ.

– Vi valde att gå vidare med erkända BSI Group som anmält organ, inte bara på grund av deras goda anseende utan också för att de var en av få anmälda organ som erbjöd certifiering mot den senaste revisionen av ISO13485, säger företagets operativa chef Peter Vomacka. Som allt annat här på AIM så värdesätter vi att ligga i tillverknings-teknologins framkant och kvalitetsarbetet utgör inte ett undantag till det tillvägagångssättet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: