AIM Sweden blir ISO-certifierat

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 10 augusti 2017

Den Östersundsbaserade servicebyrån och ingenjörsföretaget AIM Sweden har certifierats enligt ISO13485:2016 Ledningssystem för kvalitet och krav för regulatoriska ändamål. Med certifieringen kan AIM Sweden nu tillhandahålla kontraktstillverkade medicintekniska produkter, som patientspecifika implantat eller serietillverkade kirurgiska skruvar.

– På AIM har kunderna och produkternas kvalitet alltid legat nära kärnan av verksamheten och det långsiktiga engagemanget förstärks ytterligare av den här certifieringen, säger företagets vd Göran Elovsson.

Certifieringen gäller inte endast för företagets medicintekniska produkter, utan för hela produktportföljen. AIM Sweden valde UKAS ackrediterade BSI Group som anmält organ.

– Vi valde att gå vidare med erkända BSI Group som anmält organ, inte bara på grund av deras goda anseende utan också för att de var en av få anmälda organ som erbjöd certifiering mot den senaste revisionen av ISO13485, säger företagets operativa chef Peter Vomacka. Som allt annat här på AIM så värdesätter vi att ligga i tillverknings-teknologins framkant och kvalitetsarbetet utgör inte ett undantag till det tillvägagångssättet.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage