Dassault Systèmes och Airbus APWorks i AM-avtal

Dassault Systèmes och Airbus-dotterbolaget APWorks samarbetar för att öka användningen av additiva tillverkningstekniker för massproduktion inom flyg- och försvarsindustrin. I samarbetet används Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform av APWorks, bland annat för att validera AM-processen och utveckla innovativa lösningar på utmaningar inom flygplanstillverkning.

En av de lösningar från Dassault som APWorks använder heter Co-Design to Target. Med denna går det att utveckla en flexibel integrerad process för hela den additiva tillverkningskedjan. Enligt Dassault ska det bidra till att AM-produktionen kan göras både skalbar och repeterbar.

Dassault Systèmes och APWorks nya process omfattar hela kedjan och levererar en enda datakälla för såväl materialdesign som tillverkningsprocesser samt tester. Integrationen av 3d-design, kombinerat med teknik och simulering, optimerar de komponenter som är lämpade för additiv tillverkning, samt möjliggör standardiserade parametrar och certifieringsstandarder.

Förutom flyg- och försvarsindustrin, kommer samarbetet även att fokusera på möjliga tillämpningar inom fordons- och läkemedelsindustrin, samt för robot- och maskinteknik.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.