Fler platser kvar till AM-kurs i Lund

FOTO: CREATIVE COMMONS

Denna höst erbjuder Lunds universitets Uppdragsutbildning en omgång av sin kurs inom additiv tillverkning för industrin. Kursen ges av Olaf Diegel som är professor inom produktutveckling på Lunds Tekniska Högskola.

Kursen är riktad mot yrkesverksamma ingenjörer och designers som vill fördjupa sina kunskaper inom området. Under kursen får deltagarna möjlighet att fokusera på innovativ konstruktion, material, tekniker samt optimering inom additiv tillverkning. Kursen är i mångt och mycket liknande den som Olaf håller tillsammans med Terry Wohlers hos Materialise.

Läs mer

Registrera dig här

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: