HP och Deloitte samarbetar för ökad användning

HPs vd, Dion Weisler, och Deloittes vd, Punit Renjen.

HP och Deloitte har inlett ett samarbete inom 3d-skrivarteknik som de menar ska utmynna i en ökad implementeringstakt och ökad digitalisering av tillverkningskedjan.

Mer specifikt ska de båda företagen arbeta för att skala upp HPs Multi Jet Fusion-plattform till storskalig användning i industriella miljöer. Produktdesign, tillverkning och processoptimering är områden som får särskilt fokus inom ramen för samarbetet.

– Den fjärde industriella revolutionen är här, säger Dion Weisler, HPs vd. Det finns inget område i den globala ekonomin som genomgår en mer omfattande omvälvning som den amerikanska tillverkningsindustrin, vars värde uppgår till 12 biljoner.

Andra partners i denna process är Autodesk, Materialise, SAP, Siemens samt materialleverantörer som BASF, Evonik och Henkel.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: