Siemens bygger programvara med HP

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 19 september 2017

Det senaste i raden av samarbeten mellan HP och Siemens handlar om programvara. Företagen ska utveckla en HP-certifierad verktygslåda specifikt framtagen för Multi Jet Fusion-tekniken.

NX, som modulen heter, ska enligt företagen vara en totallösning för konstruktion, produktion och hantering av 3d-utskrivna slutprodukter. I modulen ingår funktioner för design, optimering, simulering, jobbförberedelse, inspektion och nesting, med mera. I framtiden kommer man också att lägga till funktioner för materialkaraktärisering ner på voxelnivå, för att på så sätt bättre kunna styra textur, densitet, hållfasthet, friktion, termisk resistens, med mera, i 3d-utskrivna detaljer.

Företagen arbetar även på att ta fram guider för CAD-konstruktörer och industridesigners som vill arbeta med redesign av befintliga produkter. HP har sedan de aviserade att de var på väg in i AM-världen med egen lösning, arbetat aktivt med att röra sig från prototypsidan, och istället fokusera på slutprodukter.

 

Läs vidare

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858

Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.
ums7webcamview

Släpper AI-verktyget 3DGPT

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.
3DGPT

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage