Årets bästa desktop-skrivare

Webbplatsen All3DP har gett ut en kort guide till årets bästa desktopmaskiner – både FDM och SLA. Användarmässigt ligger maskinerna i prosumer-segmentet, vilket brukar betyda att de kan användas både av konsumenter och företag.

Fem mindre 3d-skrivarmodeller har kommit med i webbplatsens guide. Läs mer om respektive modell nedan.


1. Ultimaker 3
Ultimakers flaggskeppsmodell inom FDM med en rad smarta funktioner, som dubbla skrivhuvuden, snabba byten av skrivhuvuden, trådlös uppkoppling, med mera. Tar material som PLA, ABS, PET, HIPS och Exotics.
Byggvolym: 197 x 215 x 200 mm
Lagerhöjd: 20-200 mikrometer
Pris: 3495 dollar


2. Formlabs Form 2
Mindre SLA-maskin med laser som ljuskälla. Använder Formlabs egna resin för en rad olika applikationer.
Byggvolym: 145 x 145 x 175 mm
Lagerhöjd: 25-100 mikrometer
Pris: 3499 dollar


3. Zortrax M200

En FDM-modell byggd helt i aluminium, vilket ger en god robusthet. Enkel installation och handhavande. Tar material som ABS, HIPS och ULTRAT.
Byggvolym: 200 x 200 x 185 mm
Lagerhöjd: 90-400 mikrometer
Pris: 2100 dollar


4. Ultimaker 2+

Förra generationens Ultimaker som enligt All3DP är ett bra val om du inte har behov av dubbla skrivhuvuden. Tar material som ABS, PLA och Exotics.
Byggvolym: 230 x 225 x 205 mm
Lagerhöjd: Ner till 20 mikrometer
Pris: 2499 dollar


5. Lulzbot Taz 6

Stor FDM-maskin som klarar flera spännande material och som är enkel att handha. Tar material som ABS, PLA, HIPS, PVA, Bronze med flera.
Byggvolym: 280 x 280 x 250 mm
Lagerhöjd: 50-500 mikrometer
Pris: 2500 dollar

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: