GKN Driveline mer flexibla med produktion i huset

Exempel på ett av de produktionsverktyg som GKN Driveline producerar i huset med 3d-skrivare.

GKN:s produktionsenhet GKN Driveline i italienska Florens utökar sin produktion med 3d-skrivare i ett led att ersätta flera traditionella tillverkningsflöden. Målet är förbättrad prestanda och sänkta kostnader.

Affärsområdet har redan sett förbättringar i ledtider på nära 70 procent sedan man började skriva ut produktionsverktyg. Utöver produktionsverktyg har man även skrivit ut reservdelar ondemand, vilket gjort området mindre beroende av externa leverantörer.

GKN Driveline levererar till majoriteten av världens biltillverkare. Företaget är specialiserat på drivlinor och servar bland annat Fiat Chrysler Group samt Maserati och Ferrari.

Ett exempel på de monteringsverktyg som man nu skriver ut i 3d är en redesign av ett verktyg för att undvika oljespill. Med det 3d-utskrivna verktyget kan de förbättra oljedistributionen samtidigt som man undviker spill och efterföljande rengöring.

När det gäller reservdelar, så är det fortfarande rätt enkla komponenter som produceras, och främst då för internt bruk i tillverkningsutrustningen. Men nyttan är att man slipper vänta på reservdelar, vilket, om man har otur, kan resultera i upp emot en veckas nedtid för en maskin.

De långsiktiga målen med 3d-skrivartekniken är att få ner storleken på logistikkedjan och samtidigt öka flexibiliteten och upptiden i huset.

– Med tanke på att vi producerar tusentals komponenter i veckan, så är vår förmåga att tillverka on demand avgörande för att garantera att vår produktionslina alltid är uppe och kör, säger Carlo Cavallini, processingenjör och teamchef på GKN Driveline.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Forskar för klimatsmarta flygmotorer

Tahira Raza har undersökt hur man kan göra flyg- och rymdmotorer mer klimatsmarta genom att studera svetsbarheten i additivt tillverkade delar. – En avgörande faktor är hur materialet påverkas när man svetsar i det, säger Tahira Raza. 

Publicerat av: 

De sätter detaljer i fokus

Protolabs lanserar ett nytt material för detaljrika prototypdelar – Microfine Grey. Enligt företaget kan det bidra till att utvecklingstiden av nya komponenter kan minska avsevärt. 

Publicerat av: 

Dyemansion släpper färgglad palett

Dyemansion släpper 17 nya färger för gråa delar, 3d-printade med HP Multi Jet Fusion i materialet PA12. – Antalet HP-system växer på marknaden och våra kunders efterfrågan på livliga färger för deras gråa delar har varit stor, säger Kai Witter, Chief customer officer på Dyemansion.

Publicerat av: 

Metallutskrifter minskar inom flygindustrin

GE, General Electric, säger upp 13 000 anställda i sin tillverkning av flygmotorer samtidigt som efterfrågan på 3d-printade metalldelar minskar. Detta kan komma att påverka företagets leverantörer och underleverantörer. 

Publicerat av: 

Skänker visir till äldrevården

Medarbetare på Högskolan i Skövde tillverkar skyddsvisir till äldrevården. – De fungerar bra i avsaknad av andra visir, säger Niklas Land, doktorand på Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Publicerat av: 

De tillverkar steriliserbara visir

Protolabs har hjälpt Michelin att ta fram steriliserbara ansiktsvisir för sjukvården.
– Bandet, visiret och den nedre förstärkningen är alla tillverkade i polykarbonat. Skärmarna kan därför steriliseras utan att skadas, säger Frédéric Pialot, Senior Fellow Processer på Michelin.

Publicerat av: 

Nyfunnen hobby gav nya arbetsuppgifter

Paul Ingelmark har studerat till 3d-printingspecialist på Yrkeshögskolan i Eslöv. Detta har lett till att hans nuvarande arbetsplats SWEP har valt att satsa mer på additiv tillverkningsteknik.

Publicerat av: 

Xenter håller digitalt öppet hus

Den 6 maj håller Xenter i Botkyrka ett digitalt öppet hus. Förutom presentation av alla utbildningar och en rundtur kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till utbildningsledare och lärare. 

Publicerat av: 

Dörröppnare kan minska smittspridning 

Paul Nowotny designade ett verktyg för att öppna dörrar utan att behöva ta i det faktiska handtaget. I samarbete med 3d-teknikleverantören r.a.p.s har sedan verktyget 3d-printats och nu testas ett 20-tal inom hemvården i Landskrona. 

Publicerat av: