Ultimakers Cura Connect visas på Subcontractor

Text:Mattias Kristiansson
PUBLICERAD: 3 november 2017

Cura Connect är en helt ny programvara från Ultimaker för övervakning och hantering av produktion. Med programmet ska det bland annat gå att fjärrstyra en grupp Ultimaker 3-maskiner.

När utskriftsvolymerna växer och produktionen går mot tillverkning, kan man som användare välja en av två vägar. Antingen satsar du på en ny och större maskin, eller så utökar du med fler av samma. Väljer du det senare ställs det höga krav på hur arbetsflödet hanteras. Distribution av jobb, övervakning av produktion, koll på materialförsörjning, med mera. Just denna typ av utmaningar vill Ultimaker styra upp med nya Cura Connect.

I programvaran ingår funktioner som schemaläggning, prioritering av jobb i jobbkön, inställningar och förberedelse inför ett utskriftsjobb, och, så klart, fjärrövervakning av alla produktionsparametrar direkt i telefonen eller datorn.

Med programvaran går det även att gruppera flera 3d-skrivare i ett övergripande arbetsflöde. Det går också att skapa undergrupper för olika avdelningar på företaget, eller för specifika projekt.

Om du är på Elmia Subcontractor den 14-17 november, kan du få en demonstration av Cura Connect på plats. Ultimakers svenska återförsäljare 3DVerkstan visar två gånger dagligen (kl 11 och 14) en demonstration med en uppsättning Ultimaker-skrivare som styrs av programvaran. Boka en demonstration här.

Ultimaker Cura Connect kan laddas ner på Ultimakers webbplats.

 

Senaste nytt

Formlabs tar upp kampen med formsprutning

Med ett tio gånger så starkt resin och en supersnabb härdningslösning hoppas Formlabs kunna krympa avståndet till formsprutning för 3D-printing som tillverkningsmetod.
Formlabs 2

Tillfällig svacka i brant tillväxtkurva

Den tyska konsultfirman AMPOWER har släppt sin årliga trendrapport. Den visar på en nedgång under 2024 när det gäller additiv tillverkning i metall, men ett uppsving på polymersidan.
AMPOWER trend

Etablerar AM-center riktat mot offshore-industrin

Norska Aker Solutions öppnar ett toppmodernt 3D-printcenter i Trondheim tillsammans med Equinor, kallat ADDMO. Det ska vara dedikerat till att utforska potentialen med additiv tillverkning för underhålls- och modifieringsarbeten offshore.
3d-printing-digre-and-eikeseth-in-trondheim

AI kan få betydelse för materialutvecklingen

Antalet leverantörer av material för 3D-printing minskar, men AI kan komma att användas för att utveckla fler material.
microsoft

Läs vidare

AI med öppen källkod skapar CAD från text

Eftersom intresset för generativ artificiell intelligens (AI) fortsätter att öka, har AM-industrin bevittnat en tillväxt i text-till-CAD-plattformar. Dessa verktyg tillåter användare att skapa 3D-printbara CAD-filer från enkla textbeskrivningar, vilket gör additiv tillverkning mer allmänt tillgänglig.
Zoo-Text-to-CAD-users-interface.-Image-by-3D-Printing-Industry-1024x667-1

nTop och NVIDIA samarbetar om GPU-driven design för AM

nTop, tidigare nTopology, ska förbättra funktionerna i sin designprogramvara med hjälp av NVIDIA. Det ska resultera i snabbare produktutveckling.
bmw-group-virtual-factory-nvidia-omniverse

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858