Digital Mechanics tar stororder på slutprodukter

Fredrik Finnberg och Anders Sjöberg på Digital Mechanics.

Västeråsbaserade servicebyrån Digital Mechanics tar hem en order på totalt 1,7 miljoner kronor. Den icke namngivna kunden är en stor svensk maskinbyggare som är verksam på den globala marknaden.

– Vi bedömer vår nya order för digital produktion som den hittills största i Sverige säger ägarna Fredrik Finnberg, vd, och Anders Sjöberg, marknad och försäljning.

Ordern består av flera komponenttyper som Digital Mechanics fått använda stora delar av maskinparken. Huvudparten är producerad med FDM-teknik, några enstaka procent med nya HP-installationen. Ytterligare några procent med företagets polyjet-maskin, där man kört med dubbla material för att få fram en komplex komponent med olika materialegenskaper.

– Stora delar av svensk industri har börjat inse fördelarna med digital produktion, men en omställning från traditionella tillverkningsmetoder tar naturligtvis tid, säger Fredrik Finnberg. Vår stororder är ett viktigt genombrott och början på en stor och intressant omställning i svensk industri där 3d-skrivarteknik blir allt viktigare. Ordern är ett tydligt tecken på den omställningen.

– Vi har redan börjat producera och dellevererar ordern i batcher i den takt kunden behöver ha detaljerna till sin produktion, säger Anders Sjöberg. De senaste åren har vi organiserat om vår verksamhet, tänkt i nya banor, utvecklat 3d-tekniken och utbildat vår personal för att ta steget över till digital produktion i stora serier. Vi ser den aktuella orden som ett kvitto på att vi har tänkt och agerat rätt, och är förberedda och ordentligt rustade för den kommande utvecklingen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


CELLINK utmanar cancerceller

Från mänsklig vävnad till fokus på mänskliga cancerceller. – Det viktigaste är att skapa patientnytta världen över, säger Erik Gatenholm, vd för bioskrivarföretaget CELLINK.

Publicerat av: 

De har siktet inställt på metall

3D Systems och GF Machining Solutions ska tillsammans utveckla en ny generation 3d-skrivare. Tillsammans vill de omdefiniera tillverkningsprocessen för komplexa metalldelar.

Publicerat av: 

Ta steget in i framtiden med 3d-utskrivna klackar

Sko eller skulptur? Nu lanseras vad som kanske kan bli morgondagens nya partyskor: 3d-utskrivna och individanpassade ”Myceliumsko”. – Vi konstruerade inte bara en sko utan en historia om kontinuitet och innovation, säger designerparet Ica och Kostika. 

Publicerat av: 

Mammut får tvilling i plast

Materialise har gett sig in på ett 3d-projekt som heter duga. Ta en titt på vad företaget menar är det största projektet med hjälp av SLA-teknik någonsin…

Publicerat av: 

Så hjälper du eleverna att nå de nya läromålen

I juli infördes förändringar i läroplanen för en ökad IT-kompetens i skolan. Konferensen 3dp School, den 16 augusti, ger lärare möjlighet att tanka kunskap om hur 3d-skrivare och digitala verktyg kan hjälpa eleverna att uppnå de nya målen.

Publicerat av: 

Mer matchmaking inom svensk industri

Svensk industri fortsätter att investera tungt i Sverige. Inom 3d-tekniken har detta märkts genom ett flertal nystartade innovationslabb. Nu tilldelas Tillväxtverket 20 miljoner för att göra Sverige världsledande inom hållbar industriell produktion. 

Publicerat av: 

Beställ organ via ny molntjänst

3D-Systems lanserar ny on-demand-tjänst för hälsovårdspersonal. – Vi är dedikerade att fortsätta att expandera våra vårdtjänster för att möta marknadens behov, säger Katie Weimer, vice vd för medicinsk utrustning på 3D Systems.

Publicerat av: 

Arkitektkopia utökar sin
3d-satsning

Arkitektkopia kompletterar och utökar i sin satsning på 3d-utskrifter. – Vår målsättning är långsiktigt att bli marknadsledare inom valda kundsegment, säger Arkitektkopias vd Gunnar Duintjer.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: