Apple tar patent på system för 3d-utskrifter

Apple_logo_PNG19688

Den 16e januari beviljades teknikjätten Apple patent på ett system för 3-utskrifter i färg. Eller som det står i patentansökan: ‘Metod och utrustning för tredimensionell utskrift av föremål i färg. Enligt patentansökan, som lämnades in i 2014, ska det vara möjligt att addera färg både under och efter tillverkning.

Syftet är också att utöka användandet av 3d-skrivare, genom att förbättra 3d-tekniken och stimulera till fler mångsidiga och användbara vardagsprodukter, rapporterar 3ders.org.

Patentets utformning stipulerar användande av en ”icke-övergående programlagringsenhet” som kan läsa en 3d-utskrivbar fil, applicera färg automatiskt, för att sedan skicka koden vidare till en 3d-skrivare. Det innehåller också regler för användandet av en plattform som håller det 3d-skrivbara objektet, samt utförandeformen för ‘en datorimplementerad metod för att skriva ut specialtillverkade objekt’.

Hur patetent kommer påverka att 3d-branschen står ännu inte klart.

Patentet, ett av totalt 44 som beviljades Apple under samma dag, finns att läsa i sin helhet nedan:

Systems, computer readable media, and methods for printing of 3D objects in color are disclosed. In general, a 3D object may be produced and colored by a 3D printer using the same digital 3D model. The digital model for a desired 3D object may be revised to include a process for coloring the object by the 3D printer. In one embodiment, this may involve coloring to the object after it has been made. In an alternative embodiment, color may be added as the object is being made. Because the 3D model provides knowledge of the surface, contours and all the coordinates of the 3D object being printed, the object can be colored using the same digital model.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: