3D Center expanderar och öppnar nytt kompetenscenter för additiv tillverkning

3D_Center3D Center i Västervik tillhandahåller 3d-skrivare för professionell användning, uthyrning, utbildning, utvärdering och service. Kunderna består bland annat av företag inom fordonsindustri, plastindustri och maskintillverkning. Sedan den 22 januari återfinns företaget på ny adress: Kvarngatan 10 i Västervik.

– 3D Center har varit verksamma i sex år och den ursprungliga lokalen på 150 kvadratmeter fungerade bra initialt. Men när marknaden för 3d-tillverkning tog fart, framförallt på produktionssidan, kände vi att tiden var mogen att flytta till större lokaler, och samtidigt ta in ny personal, säger Ulf Qviberg, vd på 3D Center.

I de nya lokalerna, på 700 kvadratmeter, kommer företaget hjälpa kunder med bland annat utvärderingar och tester kring olika typer av applikationer för additiv tillverkning. I showroomet finns fullt installerad utrustning av olika 3d-tekniker, projektrum, konferens och verkstad. Bland annat en HP Jet Fusion 4200.

– Företag behöver de veta om kvaliteten håller för storskalig produktion, innan de investerar. Då behövs konkreta bevis. Vi kommer därför ge kunderna möjlighet att testköra produkter och prototyper över tid. Den här typen av utvärderingstjänst är ny inte bara för oss, utan för hela branschen. Vi kommer också satsa mer på kunskapsspridning, bland annat genom att arrangera visningar, konferenser, och genom att erbjuda skräddarsydda företagspaket. Intresset för additiv tillverkning ökar, men den generella kunskapen kring vad tekniken kan åstadkomma behöver öka, både i Sverige och i resten av världen, berättar Ulf Qviberg.

Alla nyheter till trots, vissa saker förblir: Fokus kommer även fortsättningsvis ligga på HP Jet Fusion-tekniken.

– Anledningen till expansionen är dels det ökade behovet hos marknaden, men även vårt partnerskap med HP. De är utan tvekan det mest kostnadseffektiva alternativet inom additiv tillverkning. I början av 2018 kommer ytterligare en HP-plattform att lanseras, som kommer ha en stor inverkan på branschen. Utrustningen innebär en betydligt lägre investeringskostnad än tidigare, men även ge möjligheter till ytterligare funktioner. Mer information kring den nya HP-plattformen delges vid vår invigning, 7-8 mars, säger Ulf Qviberg.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fem lyckliga vinnare ska få metallprinter

GE Additive levererar fem stora 3d-skrivare för metall till universitet i Europa och Nordamerika. – Maskinen kommer verkligen att hjälpa till att höja vårt program, säger Nina Bullock, programkoordinator på Calhoun Community College.

Publicerat av: 

De bryter mark med nytt filament

Graphmatech och add:north bryter mark med ett nytt konduktivt material. – Detta öppnar upp för många nya 3d-applikationer såsom värmeledande komponenter, skriver företagen i ett pressutskick. 

Publicerat av: 

Region Uppsala miljonsatsar på Material X

Uppsala vill ta täten i utvecklingen av framtidens hållbara material. –Additiv tillverkning kan minska koldioxid-avtrycket med cirka 90 procent i jämförelse med traditionella tillverkningsmetoder, skriver Region Uppsala.

Publicerat av: 

3d-printade smycken ska visa vägen

Shapeways har tagit fram en lösning för e-handel on-demand. För att demonstrera möjligheterna släpper de nu en smyckekollektion, Spring & Wonder, som skrivs ut med 3d-skrivare.

Publicerat av: 

Högskolan Väst får miljonstöd från EU

Högskolan Väst får 10 miljoner från EU, genom Tillväxtverket, för projektet SpaceLab. Tillsammans med GKN Aerospace ska de hjälpa svenska företag att behålla sin ledande position inom flyg- och rymdindustrin.

Publicerat av: 

3d-portal ska boosta affärer

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att förse skolor runt om i världen med 3d-skrivare. I höst levereras 600 polymer 3d-skrivare ut till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: