3D Center expanderar och öppnar nytt kompetenscenter för additiv tillverkning

3D_Center3D Center i Västervik tillhandahåller 3d-skrivare för professionell användning, uthyrning, utbildning, utvärdering och service. Kunderna består bland annat av företag inom fordonsindustri, plastindustri och maskintillverkning. Sedan den 22 januari återfinns företaget på ny adress: Kvarngatan 10 i Västervik.

– 3D Center har varit verksamma i sex år och den ursprungliga lokalen på 150 kvadratmeter fungerade bra initialt. Men när marknaden för 3d-tillverkning tog fart, framförallt på produktionssidan, kände vi att tiden var mogen att flytta till större lokaler, och samtidigt ta in ny personal, säger Ulf Qviberg, vd på 3D Center.

I de nya lokalerna, på 700 kvadratmeter, kommer företaget hjälpa kunder med bland annat utvärderingar och tester kring olika typer av applikationer för additiv tillverkning. I showroomet finns fullt installerad utrustning av olika 3d-tekniker, projektrum, konferens och verkstad. Bland annat en HP Jet Fusion 4200.

– Företag behöver de veta om kvaliteten håller för storskalig produktion, innan de investerar. Då behövs konkreta bevis. Vi kommer därför ge kunderna möjlighet att testköra produkter och prototyper över tid. Den här typen av utvärderingstjänst är ny inte bara för oss, utan för hela branschen. Vi kommer också satsa mer på kunskapsspridning, bland annat genom att arrangera visningar, konferenser, och genom att erbjuda skräddarsydda företagspaket. Intresset för additiv tillverkning ökar, men den generella kunskapen kring vad tekniken kan åstadkomma behöver öka, både i Sverige och i resten av världen, berättar Ulf Qviberg.

Alla nyheter till trots, vissa saker förblir: Fokus kommer även fortsättningsvis ligga på HP Jet Fusion-tekniken.

– Anledningen till expansionen är dels det ökade behovet hos marknaden, men även vårt partnerskap med HP. De är utan tvekan det mest kostnadseffektiva alternativet inom additiv tillverkning. I början av 2018 kommer ytterligare en HP-plattform att lanseras, som kommer ha en stor inverkan på branschen. Utrustningen innebär en betydligt lägre investeringskostnad än tidigare, men även ge möjligheter till ytterligare funktioner. Mer information kring den nya HP-plattformen delges vid vår invigning, 7-8 mars, säger Ulf Qviberg.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: