Utökad kapacitet av PA12-pulver

Evonek_Industries_additiv_tillverkning

Från vänster: Claus Rettig, styrelseordförande i Evonik Resource Efficiency GmbH, Ralf Düssel, vd för affärsområdet Head High Performance Polymers inom Evonik, Werner Arndt, borgmästare i Marl, Jörg Harren, Fabrikschef för Chemiepark Marl of Evonik Technology & Infrastructure GmbH, Harald Schwager, vice ordförande i styrelsen, Matthias Kottenhahn, chefsstrateg för Evonik Nutrition & Care GmbH.

Evonik Industries öppnar ny polyamid 12-pulverfabrik i Marl, Tyskland. Anläggningen ska främst användas för produktion av högpresterande pulver för additiv tillverkning. 

Med den nya Vestosint-fabriken hoppas Evonik öka sin befintliga årliga kapacitet för PA 12 pulver med 50 procent, uppger de.

– Polyamid 12 är en del av vår strategiska tillväxtmotor för smarta material, som går ut på att optimera prestanda och effektivitet hos produkter genom materialförbättringar. Vi utökar vår polyamid 12 pulver-anläggning i Marl väsentligt som ett sätt att stödja utvecklingen av framtidsinriktade teknologier, som 3d-utskrift genom innovativa lösningar, säger Harald Schwager, vice styrelseordförande för Evonik Industries.

Evonik Industries har utvecklat anpassade högpresterande material i över 50 år. Företaget producerar polyamid 12 polymerer för marknader inom bilindustrin, olje- och gasproduktion, medicin eller sport.

Polyamider är solida material som möjliggör produktion av funktionella prototyper eller slutanvändningsdelar med hög mekanisk och termisk resistans. Andra fördelar är att materialen är stabila över tid och är resistenta mot flera typer av kemikalier. De kan också göras vattentäta genom impregnering.

– Den nya produktionskapaciteten gör det möjligt för oss att ta en ännu mer framträdande roll i den globala tillväxten på attraktiva marknader som beläggningsindustrin eller 3d-utskrift. Dessutom kan vi utveckla nya skräddarsydda polymerpulver ännu snabbare och mer flexibelt för att stödja våra kunders starka tillväxt och därmed vårt polyamid 12 pulververksamhet, förklarar Claus Rettig, styrelseordförande i Evonik Resource Efficiency GmbH.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fordonsjätte printar medicinsk utrustning

Ford i USA inleder nya samarbeten för att för att möta efterfrågan på munskydd och respiratorer. – På Ford känner vi en skyldighet att bidra i dessa tider, säger Bill Ford, styrelseordförande för Ford Motor Company.

Publicerat av: 

Prototal serietillverkar skyddsutrustning

Efter ökad förfrågan på skyddsutrustning inom vården, i samband med Coronaviruset, börjar Prototal serietillverka skyddsvisir. – Vi såg möjligheten att snabbt ta fram ett skydd för att akut hjälpa sjukvården, säger Jonas Sandwall marknadschef på Prototal.

Publicerat av: 

Malmö stad 3d-printar visir

Modellverkstaden på Malmö stads stadsbyggnadskontor börjar 3d-printa ansiktsvisir efter brist på skyddsutrustning inom vården. Hittills har de skrivit ut 75 stycken.

Publicerat av: 

Dubbelt upp i nytt skrivarsystem

Den tyska maskinverktygstillverkaren DMG Mori lanserar ett nytt 3d-skrivarsystem, Lasertec 30 Dual SLM system. Enligt tillverkaren kan produktiviteten ökas med 80 procent.

Publicerat av: