Utökad kapacitet av PA12-pulver

Evonek_Industries_additiv_tillverkning

Från vänster: Claus Rettig, styrelseordförande i Evonik Resource Efficiency GmbH, Ralf Düssel, vd för affärsområdet Head High Performance Polymers inom Evonik, Werner Arndt, borgmästare i Marl, Jörg Harren, Fabrikschef för Chemiepark Marl of Evonik Technology & Infrastructure GmbH, Harald Schwager, vice ordförande i styrelsen, Matthias Kottenhahn, chefsstrateg för Evonik Nutrition & Care GmbH.

Evonik Industries öppnar ny polyamid 12-pulverfabrik i Marl, Tyskland. Anläggningen ska främst användas för produktion av högpresterande pulver för additiv tillverkning. 

Med den nya Vestosint-fabriken hoppas Evonik öka sin befintliga årliga kapacitet för PA 12 pulver med 50 procent, uppger de.

– Polyamid 12 är en del av vår strategiska tillväxtmotor för smarta material, som går ut på att optimera prestanda och effektivitet hos produkter genom materialförbättringar. Vi utökar vår polyamid 12 pulver-anläggning i Marl väsentligt som ett sätt att stödja utvecklingen av framtidsinriktade teknologier, som 3d-utskrift genom innovativa lösningar, säger Harald Schwager, vice styrelseordförande för Evonik Industries.

Evonik Industries har utvecklat anpassade högpresterande material i över 50 år. Företaget producerar polyamid 12 polymerer för marknader inom bilindustrin, olje- och gasproduktion, medicin eller sport.

Polyamider är solida material som möjliggör produktion av funktionella prototyper eller slutanvändningsdelar med hög mekanisk och termisk resistans. Andra fördelar är att materialen är stabila över tid och är resistenta mot flera typer av kemikalier. De kan också göras vattentäta genom impregnering.

– Den nya produktionskapaciteten gör det möjligt för oss att ta en ännu mer framträdande roll i den globala tillväxten på attraktiva marknader som beläggningsindustrin eller 3d-utskrift. Dessutom kan vi utveckla nya skräddarsydda polymerpulver ännu snabbare och mer flexibelt för att stödja våra kunders starka tillväxt och därmed vårt polyamid 12 pulververksamhet, förklarar Claus Rettig, styrelseordförande i Evonik Resource Efficiency GmbH.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.


PostNord startar molnbaserad 3d-portal

PostNord lanserar en molnbaserad 3d-portal där kunderna kan omvandla sin idé till 3d-utskrifter som sedan distribueras av PostNord. – Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3d-marknaden mer tillgänglig, menar PostNord Strålfors vd Ylva Ekborn. 

Publicerat av: 

GE Additive ger bort 600 3d-skrivare

GE Additive har investerat 10 miljoner dollar för att de kommande fem åren förse skolor med 3d-skrivare. I höst levereras ytterligare 600 3d-skrivare till grundskolor i hela världen.

Publicerat av: 

RISE blir helägare av Swerea

Den svenska forskningskoncernen Swerea blir helägt av forskningsinstitutet RISE med start den 1 juli. Kunderna kommer inte att påverkas, menar Mats Lundin som är vd på Swerea. 

Publicerat av: 

3DVerkstan lär ut om förstärkta utskrifter

3DVerkstan bjuder in till after work den 20 juni om fiberförstärkta 3d-utskrifter. – Om du behöver egenskaper som hög styrka, hållfasthet och styvhet, finns det alternativ till metall, skriver 3DVerkstan.

Publicerat av: 

Ett hjärta sött som socker

Forskare från University of Illinois har utvecklat en ny typ av 3d-skrivare som kan tillverka komplexa former av sockeralkohol-lösningar. Något som kan användas för att odla biologisk vävnad.

Publicerat av: 

BMW och MIT vätskeprintar uppblåsbart material

BMW och MIT har tillsammans hittat ett sätt att ta fram material för bilars framtida interiör. – Tekniken skapar ett uppblåsbart formmaterial som ger en fingervisning om framtiden för materialdesign i stort, skriver BMW i ett pressutskick.

Publicerat av: 

Protech firar 25-årsjubileum

Den nordiska 3d-teknikleverantören Protech firar 25 år. – Vi tyckte helt enkelt att det var en cool grej som vi såg potential i, så därför valde vi att ta ett tidigt kliv in i branschen, säger en av grundarna Anders Brask.

Publicerat av: 

3D Systems släpper två metallskrivare

3D Systems lanserar två nya 3d-skrivare, en för metall och en för dentalapplikationer. – Vi tror på att dessa 3d-system kommer att bidra till expansionen av metallutskrifter, säger 3D Systems Kevin McAlea. 

Publicerat av: 

Xenter: ”Vi sneglar på bioprinting”

Xenters 3d-teknikerutbildning i Botkyrka laddar upp inför hösten med nya maskiner- samtidigt som man sneglar på möjligheterna med bioprinting. Ansökan för höstterminen stänger på måndag, 11 juni.

Publicerat av: 

De bioprintar mänskliga hornhinnor

Bioprinting kan på sikt lösa bristen på donatorer av ögonvävnad. – Det har visat sig möjligt att skriva ut hornhinnor, säger professor Che Connon från Newcastle University.

Publicerat av: