PostNord och Sony startar tjänst för
3d-utskrift

PostNord_Sony

PostNord Group inleder samarbete med Sony Mobile kring utskrift i 3d. Via Sony Mobile-appen 3D Creator kan konsumenterna skriva ut egna 3d-modeller, och sedan få dem distribuerade av PostNord. Målsättningen är att göra 3d-tekniken mer tillgänglig för både konsumenter och företag.

– Jag är mycket nöjd över samarbetet med Sony Mobile. 3D Creator är banbrytande inom mobil kreativitet, och för oss är det här ett viktigt steg när det gäller att införa ny teknik i verksamheten, säger Ylva Ekborn, CEO för PostNord Strålfors Group.

3D Creator är Sonys egenutvecklade app för skanning av 3d-föremål. Appen använder smartphonens kameralins för 3d-avläsningar, och har fyra skanningslägen: huvud, ansikte, mat och friform. Slutprodukten blir en slags selfie – i 3d.

PostNord Strålfors skriver ut 3d-modellerna på fullfärgsskrivaren Stratasys J750.

Samarbetet innebär att PostNord kan ta del av expertisen hos ett av världens mest kända teknikföretag, medan Sony Mobile kan dra fördel av PostNords kunskaper om logistik- och kommunikationsmarknaden samt en bred kundbas, uppger PostNord.

– Vi ser mycket fram emot att få jobba med PostNord, som med en bred portfölj av tjänster kan hantera hela leveranskedjan, från digitala 3D-filer i telefoner, till 3D-utskrift och distribution till konsumenterna, säger Lars Novak från Sony Mobile.

– Detta är ett första steg, och vi ser fram emot att utöka samarbetet. Sony Mobile är en innovativ partner som kan hjälpa oss att utforska nya affärsmöjligheter och göra 3D-tekniken öppnare och mer tillgänglig för både företag och konsumenter”, säger Ylva Ekborn.

I filmen kan du se NordicHardwares reporter berätta mer om hur tekniken fungerar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: